Με την θέση ότι πρέπει να αποφευχθεί η ακυβερνησία και να προκύψει κυβέρνηση προσέρχεται στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς βάζει τρεις όρους του για την κυβέρνηση που ενδεχομένως προκύψει:

-πρώτον η κυβέρνηση να διασφαλίζει την παραμονή της χώρας την Ευρωπαϊκή Ένωση

-δεύτερον να κάνει επαναδιαπραγμάτευση για την τροποποίηση της οικονομικής πολιτικής

 -τρίτον να αναλάβει τις ευθύνες του και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας ψήφο ανοχής

Μέσα σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο μπορεί να προκύψει κυβέρνηση με την συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Δημ.Αρ με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως να φεύγει από την μαξιμαλιστική θέση για εκλογές και να δίνει και εκείνος ανοχή αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του εφόσον δεν θέλει να μπει στην κυβέρνηση όπως επιβάλλεται από την δεύτερη θέση που κατέλαβε.

Στο πλαίσιο αυτό συμπίπτουν ξεκινώντας από τις δικές τους αφετηρίες και το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Φώτης Κουβέλης. Στη ΝΔ θεωρούν ότι το πρόβλημα δημιουργείται από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την “λαικιστική και τυχοδιωκτική πολιτική του”  όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και ο κ. Κουβέλης δεν συμμετέχει χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ηγετικό επιτελείο της ΝΔ θεωρεί ότι είναι παρακινδυνευμένη μία προσφυγή στην κάλπη και η παράταση της αστάθειας στην κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Γι αυτό και ο κ. Σαμαράς όπως λένε οι συνεργάτες του είναι διατεθειμένος να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Παράλληλα βέβαια ο κ. Σαμαράς προετοιμάζεται για δεύτερη εκλογική αναμέτρηση και θέτει το βασικό δίλημμα των επόμενων εκλογών: “κεντροδεξιό ευρωπαϊκό τόξο απέναντι στο αριστερό αντιευρωπαικό μέτωπο”. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους πολίτες σε πανστρατιά ενώ κάνει ανοίγματα και κινήσεις για την επανένωση της κεντροδεξιάς με την επιστροφή στη ΝΔ όλων των εκτός των τειχών κομμάτων και προσωπικοτήτων. “ΜΕ τους αριστερούς τις διασπάσεις τους και τις διαφωνίες τους δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις τι θα γίνει” λένε χαρακτηριστικά στη ΝΔ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook