«Ό,τι αποφασιστεί θα πρέπει να είναι γραπτό κείμενο έτσι ώστε η δέσμευση να είναι επίσης συγκεκριμένη για τον ελληνικό λαό, για τη χώρα» δήλωσε την Κυριακή ο Φ.Κουβέλης, λίγο πριν τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών -που έλαβαν τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης- υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι σε αυτή την κυβέρνηση θα πρέπει να αποτυπωθεί η διπλή εντολή του ελληνικού λαού, που ζήτησε να αποδεσμευτεί η χώρα από το μνημόνιο και να διαταχθούν διαφορετικά οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ενώ είπε πως θα προτείνει να μετέχουν στην κυβέρνηση πρόσωπα «τα οποία δεν έχουν σχέση με την ένοχη πολιτική που οδήγησε τη χώρα στη συγκεκριμένη κατάσταση».

Αναλυτικά η δήλωσή του στη ΝΕΤ:

«Θα προσέλθω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να καταθέσω για άλλη μία φορά την πρότασή μου για την συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων που υποστηρίζουν την ανάγκη να αποδεσμευθεί η χώρα από το μνημόνιο και να υπηρετήσει την πολιτική παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, και μάλιστα με πολύ συγκεκριμένες θέσεις, με συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες, οι οποίες θα πρέπει να υλοποιηθούν ως προγραμματικές θέσεις για να ανακουφιστεί η ελληνική κοινωνία και για να υπάρξει και η δυνατότητα έτσι ώστε η χώρα, μέσα από μια άλλη πολιτική, να μπορέσει να πορευτεί στη διέξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται.

» Θα προτείνω επίσης σε αυτή την κυβέρνηση, εάν γίνει αποδεκτή, να μετέχουν πρόσωπα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ένοχη πολιτική που οδήγησε τη χώρα στη συγκεκριμένη κατάσταση και βεβαίως σε αυτή την κυβέρνηση θα πρέπει να αποτυπωθεί η εντολή του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 6 Μαΐου δύο πράγματα θέλησε: Πρώτον να αποδεσμευτεί η χώρα από το μνημόνιο και, δεύτερον, να διαταχθούν διαφορετικά οι πολιτικές δυνάμεις και στο κάθε κόμμα έδωσε συγκεκριμένη δύναμη. Κατά συνέπεια αυτή η διπλή εντολή του ελληνικού λαού πρέπει να ενσωματώνεται και να αποτυπώνεται στην οικουμενική κυβέρνηση που την πρότεινα με πολύ συγκεκριμένο τρόπο.

» Ό,τι αποφασιστεί θα πρέπει να είναι γραπτό κείμενο έτσι ώστε η δέσμευση να είναι επίσης συγκεκριμένη για τον ελληνικό λαό, για τη χώρα. Ο καθένας από εκεί και πέρα ας αναλάβει τις ευθύνες του. Εγώ θα έχω πράξει το καθήκον μου.

» Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θέλει τίποτα, δεν επιδιώκει τίποτα, ούτε ο πρόεδρός της, παρά μόνο την ικανοποίηση να έχει συμβάλει στην εξεύρεση λύσης».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook