Η υποστήριξη των Ιρλανδών στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίασε σημαντική αύξηση ενόψει του δημοψηφίσματος της 31ης Μαΐου, όπως δείχνει μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες, μία ημέρα αφού οι οικονομολόγοι προειδοποίησαν ότι ένα «όχι» των Ιρλανδών θα πλήξει τις πιθανότητες του Δουβλίνου να επιστρέψει στις αγορές του χρόνου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για λογαριασμό της Sunday Business Post που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Red C, το 53% των Ιρλανδών είναι πιθανό να ψηφίσει υπέρ του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, αύξηση έξι ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με μια δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου πριν δύο εβδομάδες.

Το 31% των ψηφοφόρων αντιτίθεται στο Σύμφωνο, μείωση τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων, ενώ το 16% δηλώνει ακόμη αναποφάσιστο. Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της ΕΕ, το οποίο θεσπίζει για την ευρωζώνη αυστηρότερους κανόνες για τη διαχείριση του χρέους και των ελλειμμάτων, απαιτεί έγκριση από μόλις τις 12 εκ των 17 χωρών μελών της ευρωζώνης για να επικυρωθεί.

Σύμφωνα με μια άλλη δημοσκόπηση, η δημοτικότητα του κεντροδεξιού κόμματος του πρωθυπουργού Έντα Κένι, Fine Gael, έπεσε τρεις ποσοστιαίες μονάδες στο 29%, ενώ η δημοτικότητα του άλλου εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού, του Εργατικού Κόμματος, μειώθηκε κατά μία μονάδα στο 13% για τέταρτη συνεχόμενη δημοσκόπηση.

Αντίθετα η υποστήριξη προς το Sinn Fein αυξήθηκε ξανά και έφτασε σε ποσοστό ρεκόρ 21% χάρη στη στάση του εναντίον του προγράμματος λιτότητας, γεγονός που το καθιστά το δεύτερο δημοφιλέστερο πολιτικό κόμμα στη χώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook