Η υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Άννα Μαρία Καντσελιέρι δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ζητηθεί η συνδρομή του στρατού ώστε να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα βίαια επεισόδια που σημειώνονται σε όλη τη χώρα.

Ο στρατός θα μπορούσε να φυλάξει κτίρια τα οποία ενδέχεται να γίνουν στόχος βίαιων διαδηλώσεων, δήλωσε η Καντσελιέρι σε πολλές εφημερίδες.

Σε αυτά περιλαμβάνονται τα γραφεία της υπηρεσίας είσπραξης φόρων Equitalia και του βιομηχανικού ομίλου Finmeccanica.

«Ο κίνδυνος της κλιμάκωσης είναι υπαρκτός», υπογράμμισε η υπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι: «Είναι μια κατάσταση που απαιτεί δραστικά μέτρα».

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστεί μια σειρά προτάσεων για τη βελτίωση της ασφάλειας, ενώ θα αυξηθούν και τα επίπεδα ασφαλείας, σημείωσε η Καντσελιέρι.

\’Αγνωστοι έριξαν δύο βόμβες μολότοφ, που δεν εξερράγησαν, στα γραφεία της Equitalia στο Λιβόρνο χθες Σάββατο, ενώ μια επιστολή-βόμβα, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς δεν θα μπορούσε να έχει πυροδοτηθεί, έφτασε στα γραφεία της υπηρεσίας στη Ρώμη την Παρασκευή.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα επίθεση δέχθηκε ο Ρομπέρτο Αντινόλφι διευθύνων σύμβουλος της Ansaldo Nucleare, η οποία ανήκει στη Finmeccanica, από την FAI.

(zougla.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook