Η ιστορία με το «εγέρθητι» δεν ξεχνιέται όπως φάνηκε κατά την είσοδο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής στο Προεδρικό Μέγάρο το βράδυ της Κυριακής.

Έτσι, κατά την είσοδο του κ. Μιχαλολιάκου και σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κανένας δημοσιογράφος δεν σηκώθηκε, ενώ όσοι δεν είχαν καρέκλα… έκατσαν στο πάτωμα! Επίσης, αντίθετα σε ότι συνηθίζεται, δεν υπήρξε κανένας διάλογος μεταξύ του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Προέδρου της Δημοκρατίας στην είσοδο του Μεγάρου.

Μετά τη δεκάλεπτη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, ο επικεφαλής του κόμματος χαρακτήρισε «τοκογλυφική επίθεση» το Μνημόνιο και δήλωσε ότι μόνη λύση είναι να αναλάβει πρωθυπουργός «μια προσωπικότητα διεθνούς κύρους που θα χειριζόταν το Μνημόνιο από τη βάση του».

«Αν είναι να κυβερνηθεί η χώρα όπως τα δύο τελευταία χρόνια [...] δεν δίνουμε τη στήριξή μας» σε κυβέρνηση συνεργασίας, είπε.

Ακόμα, ο κ. Μιχαλολιάκος ζήτησε λογιστικό έλεγχο του χρέους «για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης γιατί εκχωρήθηκε η εθνική κυριαρχία».

Αναφερόμενος στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο κ. Μιχαλολιάκος κάλεσε τα κόμματα να πάρουν θέση για την ΠΓΔΜ. Είπε ακόμα ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα έπρεπε να ασκήσει βέτο για το θέμα.

Επίσης, ζήτησε την άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ και κάλεσε από τον ΟΗΕ και την ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη λαθρομετανάστευση,

Δήλωσε, τέλος, ότι το Μνημόνιο «έπρεπε να είναι ήδη παρελθόν» μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου.