Τα κινήματα "Δεν πληρώνω" εξαπλώνονται το ένα μετά το άλλο στη χώρα μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. "Δεν πληρώνω διόδια" λένε ορισμένοι ενώ άλλοι αντιδρούν με την τιμή της βενζίνης και ακολουθούν την ίδια πολιτική. Εκείνο που μπορεί να μην γνωρίζατε μέχρι σήμερα είναι ότι ένα ανάλογο κίνημα έχει συσταθεί τον τελευταίο καιρό και στη Football League!

Λέγετε "Δεν σφραγίζω εισιτήρια" και ξεκίνησε φέτος με εμπνευστή την ΠΑΕ Ιωνικός για να ακολουθήσουν η ΠΑΕ Εθνικός και η ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας. Οι εν λόγω εταιρείες εξαιτίας της οικονομικής τους αδυναμίας να καλύψουν τις οφειλές τους προς την Εφορία, προτιμούν να μην σφραγίζουν εισιτήρια και έτσι δίνουν κατ' επανάληψη τους εντός έδρας αγώνες τους κεκλεισμένων των θυρών. Μόνο 30 άτομα που δίνονται μέσω λίστας έχουν το δικαίωμα να παρακολουθήσουν τους αγώνες τους.

Για να μην φανούμε κακεντρεχείς, αναγνωρίζουμε ότι η οικονομική κρίση έχει "πλήξει" έντονα και τον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά το κακό με τη συγκεκριμένη κίνηση είναι τα σωματεία φαίνεται να έχουν... βολευτεί με μια κατάσταση, γνωρίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω κυρώσεις γι αυτές. Αναρωτιόμαστε αν οι ΠΑΕ έχουν μπει στη θέση του φιλάθλου, που του στερούν με αυτό τον τρόπο το δικαίωμα να πάει στο γήπεδο.

Φανταστείτε ένας φίλος του Ιωνικού, του Εθνικού, του Αγροτικού Αστέρα να περιμένει την Κυριακή για να πάει στο γήπεδο να δει την αγαπημένη του ομάδα αλλά να μην του το επιτρέπει αυτό όχι κάποιος εξωγενής παράγοντας αλλά ο ίδιος ο σύλλογος για τον οποία τρέφει οπαδικά συναισθήματα. Πως έχει απαίτηση μια ΠΑΕ από αυτόν τον φίλαθλο να βρεθεί ξανά στις εξέδρες, από τη στιγμή που η ίδια ουσιαστικά μέχρι τώρα τον "έδιωχνε".

Κι η ειρωνεία είναι ότι αν ο συγκεκριμένος φίλαθλος πάει τελικά στο γήπεδο αλλά σε ένδειξη αντίδρασης αποφασίσει να μην πληρώσει εισιτήριο θα τον χαρακτηρίσουν "τσαμπατζή"! Και βέβαια, θα ακολουθήσουν δακρύβρεχτες ανακοινώσεις από τα σωματεία που θα κατηγορούν τον κόσμο ότι δεν στηρίζει την ομάδα, ξεχνώντας προφανώς τις ευθύνες που φέρουν οι ίδιες για αυτό.

Για να μην αδικήσουμε, πάντως, τις παραπάνω ΠΑΕ που ακολουθούν αυτή την πολιτική θα πρέπει να πούμε ότι από την περσινή σεζόν στη Γ' Εθνική είχαν πρωτοστατήσει ορισμένες ομάδες. Θυμόμαστε χαρακτηριστικά το Χαϊδάρι και τον Σαρωνικό Αίγινας που αντιμετώπιζαν επίσης οικονομικά προβλήματα. Απλά, επειδή φέτος η στάση αυτή εξελίχθηκε σε κίνημα, το φαινόμενο αυτό έγινε της... μόδας.