Περισσότεροι από χίλιοι διαδηλωτές ζήτησαν την Κυριακή στη Μαδρίτη την απελευθέρωση των 18 ανθρώπων που συνελήφθησαν τα ξημερώματα από την αστυνομία στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, έπειτα από μια διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από την ίδρυση του κινήματος των «Αγανακτισμένων».

Φωνάζοντας «ελευθερία» και «ο αγώνας συνεχίζεται πάσει θυσία» οι «Αγανακτισμένοι» συγκεντρώθηκαν στην πλατεία αυτή στο κέντρο της Μαδρίτης. Κουνώντας τα χέρια τους σιωπηλά έκαναν μια «βουβή έκκληση» ενός λεπτού σε ένδειξη υποστήριξης προς τους 18 συλληφθέντες, που αναμένεται να παρουσιαστούν αύριο Δευτέρα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα ξημερώματα της Κυριακής αστυνομικοί απομάκρυναν περίπου 200 διαδηλωτές που είχαν παραμείνει στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ παρά την επίσημη απαγόρευση, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να την έχουν εγκαταλείψει χθες Σάββατο στις 22:00.

«Έγιναν 18 συλλήψεις και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν», ανέφερε μια εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Η νύχτα πέρασε χωρίς σοβαρά επεισόδια», πρόσθεσε.

Αντιδρώντας στην εκκένωση το κίνημα των «Αγανακτισμένων» διοργάνωσε σήμερα και άλλες διαδηλώσεις, κυρίως στη Βαρκελόνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας. Στην πόλη αυτή περίπου 100 διαδηλωτές παρέμειναν τη νύχτα στο κέντρο χωρίς να τους διώξουν.