Οι… γαργαλιστικές αποκαλύψεις για τις ερωτικές του περιπέτειες, που του στοίχισαν ένα πανάκριβο διαζύγιο ύψους 100 εκατ. δολαρίων και την απώλεια εκατομμυρίων εσόδων από χορηγούς που έκαναν πίσω φοβούμενοι για την αξιοπιστία τους, δεν στάθηκαν αρκετά για να… γκρεμίσουν τον Τάιγκερ Γουντς από την κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους αθλητές στον κόσμο.

Ο Αμερικανός θρύλος του γκολφ διαθέτει περιουσία που ανέρχεται στα 869 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα των «Times», παρά το γεγονός ότι εδώ και 2,5 χρόνια η καριέρα του βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι πρόσφατα βρέθηκε εκτός του Top-50 των καλύτερων γκολφέρ, για πρώτη φορά μετά από 778 εβδομάδες!

Και να σκεφτεί κανείς πως από το 2009, όταν ξέσπασαν τα ροζ σκάνδαλα με τις 19 εξωσυζυγικές σχέσεις του, τις δηλώσεις περί «εθισμού στο σεξ» και την αποχή του από του από τα κορτ, τα ετήσια έσοδα του Γουντς από διαφημίσεις, χορηγίες και αγωνιστικές συμφωνίες έχουν σημειώσει πτώση 40%! Πάντως, ο Αμερικανός γκολφέρ, κάτοχος 14 πρωταθλημάτων, εκτός από τις χορηγίες που κατάφερε να διατηρήσει μετά το σκάνδαλο, όπως η εντυπωσιακή συνεργασία του με τη Nike που του αποφέρει 30 εκατ. δολάρια το χρόνο (λέγεται πως η αθλητική εταιρία από τις πωλήσεις στον τομέα του γκολφ βγάζει 725 εκατ. δολάρια ετησίως!), προχώρησε και σε επιχειρηματικά ανοίγματα, καθώς από το 2006 έχει δημιουργήσει την εταιρία «Tiger Woods Design», η οποία δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό γηπέδων γκολφ ανά τον κόσμο. Στο Ντουμπάι λειτουργεί, έστω και ημιτελές, το υπερπολυτελές δημιούργημα του Γουντς, το οποίο περιλαμβάνει ένα γήπεδο έξι στρεμμάτων και ένα σπίτι 715 τετραγωνικών, μία ακαδημία γκολφ, 320 ατομικές βίλες και ένα ξενοδοχείο με 80 σουίτες. Στα σχέδια του Αμερικανού είναι η κατασκευή γηπέδων γκολφ στη Βόρεια Καρολίνα και το Μεξικό.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις της λίστας των «Times» με τους πλουσιότερους αθλητές στον κόσμο, αίσθηση προκαλεί η παρουσία του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα-1 Μίκαελ Σουμάχερ στη δεύτερη θέση. Η περιουσία του 43χρονου Γερμανού πιλότου, ο οποίος έπειτα από ένα διάλειμμα τεσσάρων χρόνων επέστρεψε το 2010 στους αγώνες με το μονοθέσιο της Mercedes, αποτιμάται στα 823 εκατ. δολάρια και μαζί με τον Τάιγκερ Γουντς είναι με διαφορά οι πλουσιότεροι αθλητές στην ιστορία, με τους επόμενους να απέχουν αρκετά εκατομμύρια. Συγκεκριμένα, ο Μάικλ Τζόρνταν, κατά πολλούς ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών και νυν ιδιοκτήτης της ομάδας του ΝΒΑ Σάρλοτ Μπόμπκατς, έχει περιουσία 516 εκατ. δολαρίων, ενώ ο Ελβετός τενίστας Ρότζερ Φέντερερ ακολουθεί στην τέταρτη θέση με 316 εκατ. δολάρια. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Ο 37χρονος σταρ των ΛΑ Γκάλαξι έχει περιουσία που ανέρχεται στα 258 εκατ. δολάρια.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook