Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε η συλλογικότητα και η αφύπνιση της κοινωνικής μας συνείδησης είναι σημαντικότερες από ποτέ!
Ο Δήμος και Δημοτική Κοινότητα Σητείας με τη συμμετοχή εθελοντών παίρνει μέρος στην εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2012», που πραγματοποιεί το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σητείας  «Παράλληλα με τον καθαρισμό της ακτής, θα επιχειρήσουμε τον καθαρισμό βυθού και άλλων φυσικών περιοχών.
Φέτος η πανελλαδική εκστρατεία, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της βιώσιμης αλιείας.

Στόχος είναι να αναδείξουμε τη σημασία της διατήρησης και ορθολογικής διαχείρισης των αλιευτικών πόρων και να συμβάλουμε στη διαμόρφωση μιας περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνης καταναλωτικής συμπεριφοράς, που αποτελεί καίριο παράγοντα στην προσπάθεια να προστατευθούν είδη αλιευμάτων, που είτε απειλούνται είτε δεν έχουν αλιευθεί με βιώσιμο τρόπο.

Το ραντεβού μας είναι για την Κυριακή 20 Μαΐου στις 9:00 το πρωί στο μνημείο του Βιτσέντζου Κορνάρου στην Παραλία της Σητείας.

Καλούμε όλους τους πολίτες και τους μαθητές να μπουν στην παρέα της εθελοντικής εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» για να καθαρίσουμε ακόμη περισσότερες φυσικές περιοχές της πόλης μας και να τονίσουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια προσωπικά υπεύθυνη στάση, που ενδυναμώνει το ρόλο και τα δικαιώματά μας ως πολιτών.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook