Να αξιολογήσει τα «συγκεκριμένα αριθμητικά και πολιτικά δεδομένα για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης», που προκύπτουν από τον κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες πριν τον δεύτερο γύρο διαβουλεύσεων.

«Μετά την ολοκλήρωση του προβλεπόμενου από το άρθρο 37 του Συντάγματος κύκλου επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, προκύπτουν συγκεκριμένα αριθμητικά και πολιτικά δεδομένα για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τη Συνταγματική ευχέρεια να αξιολογήσει» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναφορικά με το ζήτημα της δημοσιοποίησης των πρακτικών της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών των τριών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Κυριακή, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι είναι «αυτονόητη υποχρέωση της Προεδρίας, προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και να σταματήσει η παραφιλολογία στα ΜΜΕ, σχετικά με τις θέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων».

Στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει πως ο Αλέξης Τσίπρας «δεν έχει πρόθεση να συμμετέχει σε επιλεκτικές συσκέψεις πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Αντιθέτως» καταλήγει η ανακοίνωση «είναι στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε για κατά μόνας συνάντηση μαζί του, είτε για σύσκεψη με όλα τα κόμματα της Βουλής, εκτός φυσικά της Χρυσής Αυγής».

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον Βήμα 99,5 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κινείται οριακά, εντός συνταγματικών πλαισίων». Ο ίδιος εκτίμησε ότι «επιχειρείται δημιουργία εντυπώσεων, εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook