Στα πλαίσια της λειτουργίας του το αθλητικό σωματείο “ΑΡΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ” που απευθύνεται σε αθλητές με αναπηρίες και με στόχο την ενημέρωση και διάδοση του Παραολυμπιακού αθλήματος Boccia πραγματοποίησε επισκέψεις στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων με γυμναστές εξειδικευμένους στην προσαρμοσμένη φυσική αγωγή και αθλητές του σωματείου.

Επιπλέον η δράση αυτή στόχευε στην πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση και αλληλεπίδραση των μαθητών γενικών και ειδικών πλαισίων με μαθητές-αθλητές με αναπηρία.

Η ολοκλήρωση της παραπάνω δράσης περιλαμβάνει την διοργάνωση ημερίδας –τουρνουά Boccia το Σάββατο 19/05/2012 στο Εθνικό Στάδιο Χανίων (κλειστό γυμναστήριο) ώρα 17:00-21:00 με συμμετοχή μαθητών των Δημοτικών σχολείων της πόλης που παρακολούθησαν το πρόγραμμα που αναφέρεται και αθλητών του σωματείου.

Το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες “Αρίων Χανίων” δραστηριοποιείται στην πόλη των Χανίων από τον Ιούνιο του 2009 με αγωνιστικά τμήματα κολύμβησης, στίβου και boccia (μπότσια) , ψυχοκινητική αγωγή, συνεργασία με το Α.Σ. ΚΥΔΩΝ με στόχο την ένταξη αθλητων με αναπηρια σε ομαδα τυπικου πληθυσμού καθώς και με συμμετοχή των αθλητών του σε αθλητικες δράσεις της πόλης ή διοργάνωση δράσεων-εκδηλώσεων όπως η παρούσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook