Στo πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων – Λονδίνο 2012, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Βρετανικό Συμβούλιο σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας, διοργάνωσε τη προηγούμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Imagine Peace και Big Dance. 
 Συγκεκριμένα την Πέμπτη 10 Μαΐου παρουσιάστηκε το workshop Imagine Peace στα παιδιά της πέμπτης και έκτης τάξης του 36ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για μικρά παιδιά παρείχε γνώσεις για την Ολυμπιακή Εκεχειρία. 
Τα παιδιά συμμετείχαν και διασκέδασαν με την παρουσίαση του αγγλόφωνου καθηγητή αποκομίζοντας εμπειρίες και γνώση για τη δύναμη του αθλητισμού, τη σημασία της εκεχειρίας στο σημερινό κόσμο, την αρχαία ιστορία, τη σύγχρονη αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και την αξία του διαλόγου ως μέσου επίλυσης των διαφορών. 
 Την Παρασκευή 11 Μαΐου στα πλαίσια της πολιτιστικής Ολυμπιάδας παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Big Dance στα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών. 
Πρόκειται για μια 5λεπτη χορογραφία, εμπνευσμένη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο τέλος της 3ωρης εκμάθησης οι μαθητές παρουσίασαν τη χορογραφία στο προαύλιο χώρο του σχολείου σε όλα τα παιδιά και στους δασκάλους. 
 Μάλιστα το Big Dance, που διδάσκεται αυτές τις μέρες σε σχολεία όλης της χώρας, έχει ως στόχο στις 18/5 στις 15:00 ακριβώς, την ώρα δηλαδή που φτάνει η φλόγα στο Λονδίνο, χιλιάδες μαθητές από όλο τον κόσμο να χορέψουν ταυτόχρονα σπάζοντας το Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη χορογραφία στον κόσμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook