Aνοιχτή υπαίθρια εκδήλωση αφιερωμένη στην ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, για τους πολίτες και τα παιδιά, διοργάνωσαν με επιτυχία το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, η Αντιδημαρχία Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Ηρακλείου , ο ENISA, το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας (ΣΕΠ) και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΣΕΠ, το περασμένο Σάββατο στην Λότζια

Οι πολίτες και οι μαθητές, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία και την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα θεσμικά της όργανα, και συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αξίζει να επισημανθεί, ότι οι πολίτες που παρακολούθησαν την εκδήλωση συμμετείχαν στην διαδραστική δραστηριότητα που είχε οργανώσει το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, παρέχοντας την δυνατότητα αποστολής του δικού τους μηνύματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα καλύτερα μηνύματα θα βραβευτούν από το Europe Direct της Περιφέρειας και θα σταλούν στο γραφείο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Επίσης, μοιράστηκε έντυπο υλικό και αφίσες για την «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» όπως επίσης αφίσες με οδηγίες για την «ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ» μια ακόμη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης. Οι μαθητές που πήραν μέρος στην εκδήλωση εξέφρασαν την ικανοποίηση τους και ζήτησαν την διεξαγωγή και άλλων Ευρωπαϊκών Δράσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook