Η αστυνομία απομάκρυνε και πάλι σήμερα το πρωί περισσότερους από 100 «αγανακτισμένους» που είχαν συγκεντρωθεί στη διάρκεια της νύχτας στην πλατεία της Πουέρτα ντελ Σολ στη Μαδρίτη, με την ευκαιρία της πρώτης επετείου του κινήματος.

Δύο άτομα συνελήφθησαν και 81 άλλα κρατήθηκαν επί τόπου, για να αναγνωριστούν στη διάρκεια αυτής της επέμβασης των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, η οποία διεξήχθη χωρίς επεισόδια, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν λίγο αργότερα μπροστά από την έδρα της Bankia, της τέταρτης μεγαλύτερης ισπανικής τράπεζας, κρατώντας μικρά πανό που έγραφαν «Διώξτε την. Αυτή η τράπεζα λέει ψέματα, εξαπατά, πετάει τους ανθρώπους έξω από τα σπίτια τους».

Η δεξιά κυβέρνηση της Ισπανίας έχει απαγορεύσει φέτος οποιονδήποτε καταυλισμό στην Πουέρτα ντελ Σολ και έχει επιβάλει στους διαδηλωτές να εγκαταλείπουν την πλατεία κάθε βράδυ στις 22.00.

Παρά την απαγόρευση αυτή, οι διαδηλωτές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έως την Τρίτη μια «διαρκή συνέλευση», μετά τις διαδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook