Την άμεση ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου που διαρκούν πέντε και πλέον χρόνια ζητάει με επιστολή του προς τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κα. Λίνα Μενδώνη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.
Στην παρέμβασή του ο κ. Αλιφιεράκης επισημαίνει την καθοριστική σημασία του Μουσείου στην οικονομία της Κρήτης, τονίζοντας ότι σύμφωνα με έρευνες το 60% των επισκεπτών του Νομού Ηρακλείου έχουν ως προορισμό του Αρχαιολογικό Μουσείο και την Κνωσσό.
Υπογραμμίζει επίσης ότι, παρά τις υπουργικές δεσμεύσεις ότι το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους το Μουσείο στο μεγαλύτερο μέρος του θα επαναλειτουργούσε κανονικά, η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και η έκθεση των σπάνιων αρχαίων αντικειμένων δεν έχει ακόμη εμπλουτιστεί.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σημειώνει τέλος την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε για τον τουρισμό και ζητάει από την κ. Μενδώνη να ενημερωθεί άμεσα για τον σχετικό προγραμματισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook