Σχέδια να αγοράσουν το πρώτο τους σπίτι κάνουν ο πρίγκιπας William μαζί με την Kate. Κι αν σήμερα δεν διαθέτουν το ανάλογο ποσό, σε έναν μήνα αναμένεται... κάποια πράγματα να αλλάξουν για το πριγκιπικό ζευγάρι. Ο William αναμένεται – μόλις κλείσει τα 30 του χρόνια – να λάβει ένα κληροδότημα περισσότερων από 10 εκατ. λιρών από τη μητέρα του, την αείμνηστη Diana.

H αδικοχαμένη πριγκίπισσα είχε μεριμνήσει και αφήσει και στα δύο της παιδιά, με τη συμπλήρωση των 30 χρόνων τους ένα αξιοσέβαστο ποσό. Έτσι, ο πρωτότοκος γιος της στις 21 Ιουνίου έχει λαμβάνειν εκατομμύρια λίρες κι έτσι θα είναι σε θέση να αγοράσει ένα σπίτι ή ό,τι άλλο ονειρεύεται το ζευγάρι.

Αν και ανακαίνισαν κάποια διαμερίσματα στα Ανάκτορα του Κένσιγκτον, στο Λονδίνο οι William και Kate προτιμούν να έχουν ένα δικό τους σπίτι, ίσως και κοντά στην περιουσία του πρίγκιπα Καρόλου.

Ο William λέγεται ότι σκέφτεται να πάρει μικρότερο μερίδιο από ό,τι δικαιούται ώστε να πάρε περισσότερα χρήματα ο αδερφός του Harry, μια που ο ίδιος μόλις ο πατέρας του γίνει βασιλιάς θα κληρονομήσει το εισόδημα του Δουκάτου της Κορνουάλης. Η Diana άφησε πίσω της περιουσία 13 εκατ. λιρών περίπου, εκτός των φόρων κληρονομιάς των 8,5 εκατ. λιρών.

Πιστεύεται ότι αυτό το ποσό αυξήθηκε περίπου 20 εκατ. λίρες. Η περιουσία της περιλαμβάνει μετοχές και τοκομερίδια, κοσμήματα, μετρητά από το διαζύγιό της (17 εκατ. λίρες), φορέματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα που βρίσκονται στα Ανάκτορα του Κένσιγκτον.

Η Diana είχε ορίσει ισότιμους δικαιούχους τους δύο γιους της αν και ο William θα έχει μεγάλη κληρονομιά όταν γίνει ο ίδιος Πρίγκιπας της Ουαλίας. Με σοφή διαχείριση το ποσό πράγματι έχει εκτοξευθεί. Στην αρχική της διαθήκη, που είχε συνταχθεί το 1993, η πριγκίπισσα είχε ορίσει οι δύο γιοι της να λάβουν το κληροδότημά τους στα 25 τους χρόνια. Αλλά κάποιες λεπτομέρειες των όρων της διαθήκης τροποποιήθηκαν ύστερα από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στις 19 Δεκεμβρίου του 1997, λίγους μήνες μετά τον απρόσμενο θάνατό της τον Αύγουστο του 1997. Η διαθήκη όσο και οι τροποποιήσεις δημοσιοποιήθηκαν σε μία πρωτοφανή κίνηση εκ μέρους των εκτελεστών της διαθήκης.

Πλέον οι πρίγκιπες θα λάμβαναν το ποσό που δικαιούνταν όταν θα συμπλήρωναν το 30ό έτος της ηλικίας τους. Επίσης, σύμφωνα με τις αλλαγές βάσει της διακριτικής ευχέρειας των διαχειριστών της διαθήκης, τα δύο αγόρια θα μπορούσαν να λαμβάνουν μικρά πόσα από την κληρονομιά τους, αν κρινόταν αναγκαίο, και πριν από τα 25 έτη τους, αλά φθάνοντας σ΄αυτήν την ηλικία θα λάμβαναν ολόκληρο το ποσό χωρίς περιορισμό από τους διαχειριστές.

Ο William, που κερδίζει 40.000 λίρες τον χρόνο ως πιλότος της RAF, ήδη λαμβάνει επίδομα από τον πατέρα του και μπορεί να αξιοποιήσει το ποσό, που θεωρείται ότι είναι περίπου 2 εκατ. λίρες ως καταπίστευμα από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Στις τροποποιήσεις της διαθήκης της πριγκίπισσας αναφέρεται ότι τυχόν έσοδα από το νυφικό της, την γκαρνταρόμπα της και πνευματικά δικαιώματα – ακόμη και φωτογραφίες της – μπορεί να χρησιμοποιηθούν για φιλανθρωπίες αλλά και για την ενίσχυση των δύο γιων της.

Επιπλέον, έχει προβλεφθεί η δυνατότητα μεταξύ των δύο αγοριών να αλλάξουν το ποσό που θα λάβει ο καθένας προς όφελος του Harry, καθώς ο William περιμένει αρκετά εκατομμύρια από άλλες πηγές, αλλά δεν είναι γνωστό αν έχει γίνει ακόμη αυτό. Εκπρόσωπος του Clarence House ανέφερε: «Είναι προσωπικό ζήτημα».

real από Daily Mail