Την πρόθεσή τους να διακόψουν τους ελέγχους, σε περίπτωση που συνεχιστεί η δημοσιοποίηση των στοιχείων των ιερόδουλων που βρέθηκαν θετικές στον ιό του AIDS, γνωστοποίησαν οι εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ:

«Καθιστούμε σαφές ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουμε τη συμμετοχή μας στην εφαρμογή της υγειονομικής διάταξης εφόσον δεν σταματήσει άμεσα η απαράδεκτη αυτή πρακτική που εφαρμόζεται και δεν διασφαλιστούν ο σεβασμός στην προσωπικότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η μη δημοσιοποίηση των στοιχείων των εξεταζόμενων.

Σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί ύστερα από την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων ταυτότητας των ατόμων που βρέθηκαν οροθετικά στις εξετάσεις για τον ιό HIV ότι καταδικάζουν τον πρωτοφανή στιγματισμό και την διαπόμπευση των ασθενών.

Πεποίθησή μας είναι πως τέτοιες πρακτικές είναι λανθασμένες ως πολιτική Δημόσιας Υγείας και μόνο βλαπτικά μπορούν να λειτουργήσουν.

Οι Εργαζόμενοι τηρούν το ιατρικό απόρρητο και δεν εμπλέκονται στην απόφαση για τη δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων και των ιατρικών δεδομένων των ατόμων που εξετάζονται ή/και λαμβάνουν φροντίδα υγείας (π.χ. των ατόμων που μετά τους ελέγχους βρίσκονται οροθετικά στον ιό HIV). Τα αποτελέσματα των εξετάσεων γνωστοποιούνται στους εξεταζόμενους και μόνο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook