«Οι Έλληνες είναι καλύτερα στο ευρώ» διεμήνυσε την Δευτέρα από το Βερολίνο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να μείνει η Ελλάδα στο ενιαίο νόμισμα.

«Το ευρώ συμφέρει τους Ελληνες. Το τίμημα θα είναι μεγάλο αν αποφασίσουν να βγουν από το ευρώ», τόνισε ο κ. Σόιμπλε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε σχολείο στο Βερολίνο.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα έβλαπτε μόνο τη χώρα αλλά θα προκαλούσε μεγάλες αναταράξεις σε όλη την Ευρώπη.

«Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της ξανά», είπε ο Σόιμπλε

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στον νεοεκλεγέντα Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορεί να τροποποιήσει τους συμφωνηθέντες κανόνες για αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία «παρά τις αντιδράσεις και την απόρριψη των πολιτικών λιτότητας από ψηφοφόρους σε αρκετές χώρες».

«Ο νέος ηγέτης της Γαλλίας πρέπει να το καταλάβει αυτό» πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε.

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε συμφωνίες που έχουν ήδη συμφωνηθεί έπειτα από εκλογές. Πως μπορούμε να αλλάξουμε κάτι που έχει συμφωνηθεί από τους ηγέτες της ΕΕ; Ο κύριος Ολάντ ξέρει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

protothema.gr από Reuters