Συνεργασία για σημαντικά έργα και δράσεις δημοτικού και διαδημοτικού χαρακτήρα με επίκεντρο τα έργα στον αγροτικό τομέα είχαν σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη στα γραφεία της Περιφέρειας.

Για το φράγμα Ασιτών –Πρινιά που έθεσε κατά προτεραιότητα ο Δήμαρχος Ηρακλείου συμφωνήθηκε μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να εξετασθούν οι δυνατότητες επικαιροποίησης των μελετών και να καταλήξουν οι υπηρεσίες στον τρόπο προώθησης του έργου προκειμένου να χρηματοδοτηθεί.

Για το δρόμο Ηράκλειο – Μαλάδες μήκους 9,5 χιλιομέτρων προέκυψε από τη συζήτηση ότι μέχρι τέλει Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη ώστε στη συνέχεια να εξευρεθούν τρόποι χρηματοδότησης μέσω προγραμμάτων αυτού του σημαντικού έργου που θα ανακουφίσει όχι μόνο τους κατοίκους από τον Αι Γιάννη το Χωστό μέχρι το Τέμενος αλλά και ολόκληρο το Ηράκλειο .

Όσον αφορά το πολιτιστικό συνεδριακό κέντρο ολοκληρώνονται οι συνεννοήσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να ενταχθεί για χρηματοδότηση η δεύτερη φάση του έργου που αφορά τον θεατρολογικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό .

Οι κύριοι Κουράκης και Αρναουτάκης συζήτησαν και άλλα θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως η απόκτηση του Ναού της Αναστασίας και η μετατροπή του σε χώρο πολιτισμού που προβλέπεται στο πρόγραμμα του δήμου Ηρακλείου ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Επίσης τους απασχόλησαν και ζητήματα σχολικής στέγης όπως το έργο του Καπετανάκειου για το οποίο συμφωνήθηκε να γίνουν συναντήσεις των υπηρεσιών Δήμου και περιφέρειας προκειμένου μετά την στατική ενίσχυση του κτιρίου να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ προκειμένου να προχωρήσει η δεύτερη φάση και να ολοκληρωθεί το έργο.

Η συνάντηση των δύο ανδρών που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα επικεντρώθηκε στα έργα και τις δράσεις του ΕΣΠΑ και όπως είπαν θα επαναληφθεί ώστε να γίνει αποτίμηση της πορείας των έργων και όπου χρειαστεί να δώσουν λύσεις προκειμένου προχωρήσουν .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook