Ερωτήματα γεννά το «θρίλερ» που έχει προκύψει με την ύπαρξη εγγράφου που φέρεται να έχει σταλεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας στους αρχηγούς κομμάτων, στο οποίο αναφέρεται ότι αν τεθεί ζήτημα εθνικής ανάγκης, η παράταξη του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση με την προϋπόθεση να αναλάβουν την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και δύο θέσεις αντιπροέδρων.

Ο Πάνος Καμμένος διέψευσε με παρέμβασή του στην Κρατική τηλεόραση ότι παρέδωσε στην Προεδρία της Δημοκρατίας ένα τέτοιο επίσημο ή ανεπίσημο έγγραφο.

Υποστήριξε ότι ουδέποτε έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τέτοιο έγγραφο και μάλιστα επικαλέστηκε τα πρακτικά που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. «Δεν υιοθετώ αυτό το έγγραφο και τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτό γιατί δεν είναι δικό μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σε σχόλιό του σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, o κ. Καμμένος ανέφερε: «Οι πλαστογράφοι ανακαλύπτουν έγγραφα που δεν υπάρχουν. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν διαπραγματευόμαστε με τους υπαλλήλους της τρόικας. Δεν συνεργαζόμαστε ποτέ με Βενιζέλο και Σαμαρά. Ισχύουν μόνο οι δημόσιες τοποθετήσεις μου».

\"\"

Από την πλευρά της η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι ο κ. Καμμένος παρέδωσε το σχετικό έγγραφο, το οποίο στη συνέχεια διενεμήθη στα πολιτικά κόμματα.

Στο έγγραφο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων φέρεται να δηλώνει ότι αν προκύψει κίνδυνος εθνικής ασφάλειας, το κόμμα του θα δώσει ψήφο ανοχής σε στην όποια κυβέρνηση σχηματιστεί από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις υπό την προϋπόθεση ότι θα ορίσει την πολιτική ηγεσία για το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Χθες κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο Πάνος Καμμένος έθεσε επτά προϋποθέσεις προκειμένου το κόμμα του να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση:

1) Αμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ, σε όλη την επικράτεια.

2) Αμεση ανάληψη καταστατικού ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδας από το ελληνικό κράτος.

3) Συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους από το 1974.

4) Καταγγελία δανειακών συμβάσεων, επί τη βάσει αρχών που καθορίζουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες.

5) Ομόφωνη διακομματική πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών και έλεγχο του \”πόθεν έσχες\” του πολιτικού κόσμου από το 1974 μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η ατιμωρησία των πολιτικών, ενώ οι έλληνες πληρώνουν τα λάθη των πολιτικών που ασκήθηκαν μέχρι σήμερα από τους ίδιους τους πολιτικούς».

6) Ενημέρωση του συνόλου της Βουλής σχετικά με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων από το 2009 μέχρι σήμερα, για κάθε τι που υπέγραψαν, και, όπως είπε, υπάρχουν έγγραφα που υπογράφτηκαν από κυβερνητικά στελέχη, χωρίς, όπως υποστήριξε, να έχουν τέτοιο δικαίωμα.

7) Εξάντληση κάθε τρόπου και μέσου για την πληρωμή του χρέους των Γερμανών απέναντι στην Ελλάδα, είτε πρόκειται για αποζημιώσεις είτε για το αναγκαστικό δάνειο επί Κατοχής.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook