Δεν είναι πολύς ο καιρός, που στο διαδίκτυο είχαν κυκλοφορήσει κάποιες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, σχετικά με την πιο γρήγορη έκδοση του Mini που έχει υπάρξει ποτέ. Πριν λίγα 24ώρα, η BMW είπε να βάλει τέλος στην αγωνία των απανταχού φίλων του Mini, παρουσιάζοντας την έκδοση John Cooper Works GP.


Το ταχύτερο Mini παραγωγή στην ιστορία, το νέο John Cooper Works GP πραγματοποίησε σειρά δοκιμών την πίστα Nürburgring σημειώνοντας έναν πολύ εντυπωσιακό χρόνο 8 λεπτών  και 23 δευτερολέπτων. Ο χρόνος αυτός είναι  περίπου 19 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από αυτόν που είχε πετύχει το Mini JCW GP της προηγούμενης γενιάς  με τον κινητήρα τούρμπο του  1,6 λίτρου με τους  210 ίππους.

Η βρετανική εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμη την ιπποδύναμη που κρύβεται κάτω από το καπό της δεύτερης γενιάς JCW GP, αλλά φημολογείται ότι έχει ο 1.6 λίτρου  twin-scroll turbo κινητήρας αποδίδει περίπου  230 άλογα.

Η Mini έχει προχωρήσει σε σημαντικές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις σε  ολόκληρο το σασί. Οι αναβαθμίσεις  περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ρυθμιζόμενη σπορ ανάρτηση, νέα φρένα και ελαστικά καθώς και νέα αεροδυναμικά εξαρτήματα, όπως οι  μεγαλύτερες εμπρός και πίσω ποδιές, οι κατά παραγγελία πλαϊνές ποδιές, η αεροτομή οροφής, καθώς και ο νεοσχεδιασμένος  πίσω διαχύτη.

Η εταιρία δεν έδωσε φωτογραφίες από το εσωτερικό, αλλά όπως και ο προκάτοχός του, από το νέο GP έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα για να μειωθεί το βάρος.

Η σπορ εκδοχή της σειράς Mini θα αρχίσει να πωλείται αργότερα φέτος ενώ η παραγωγή της θα περιορισθεί σε μόλις 2.000 αυτοκίνητα.

news247.gr