Το στρες σκότωσε δυο καμηλοπαρδάλεις στον ζωολογικό κήπο του Λοτζ στην κεντρική Πολωνία. Τα ζώα υπέκυψαν από το στρες που τους προκάλεσε μια νυχτερινή επιδρομή βανδάλων, όπως δήλωσαν πηγές από τη διεύθυνση του ζωολογικού κήπου.

Άγνωστοι εισέβαλαν στον ζωολογικό κήπο τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Έσπασαν πάγκους, πινακίδες και αγάλματα και πέταξαν τα κομμάτια τους στα ζώα. Μια καμηλοπάρδαλη πέθανε λίγες ώρες μετά το συμβάν, ενώ η δεύτερη βρέθηκε νεκρή χθες το πρωί, όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Η νεκροψία της πρώτης καμηλοπάρδαλης, μιας θηλυκής 3 ετών, έδειξε ρήξη στη βαλβίδα και εκχυμώσεις στην καρδιά, γεγονός που αποδεικνύουν ότι βρισκόταν υπό μεγάλο στρες. Η δεύτερη, μια θηλυκή 6 ετών, ήταν ελαφρά άρρωστη πριν το συμβάν. Το στρες μάλλον προκάλεσε το θάνατό της», δήλωσε ο Βλοντζιμίερτζ Στανισλάφσκι αναπληρωτής διευθυντής του ζωολογικού κήπου.

«Οι καμηλοπαρδάλεις είναι ιδιαίτερα ανήσυχες. Οποιοδήποτε στρες τους προκαλεί την τάση να φύγουν. Αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο και σε κάθε άγνωστο θόρυβο», πρόσθεσε ο Στανισλάφσκι.

real.gr