Οι πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να καθορίσουν την πορεία της ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να διαλυθεί το Πολιτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με Τα Νέα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αρχίσει η σύσταση των νέων οργάνων. Με βάση τα όσα έχει πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα συγκροτηθεί μια Επιτροπή Ανασυγκρότησης, η οποία θα λειτουργεί εν είδει Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, ενώ δεν αποκλείεται η σύνθεσή της να είναι ταυτόσημη με τη μεγάλη Εθνική Εκλογική Επιτροπή που είχε συγκροτηθεί στις αρχές του περασμένου Απριλίου.

Παράλληλα θα λειτουργεί και μια μικρή Γραμματεία, η οποία θα είναι ένα «σφιχτό» όργανο αποτελούμενο από 5-6 στελέχη. Η Γραμματεία θα είναι και το άτυπο όργανο που θα δρομολογήσει τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ με στόχο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στο συντακτικό συνέδριο του Κινήματος, να επιτευχθεί η πολυπόθητη αναγέννησή του.

Πηγές της Ιπποκράτους επιβεβαιώνουν στην εφημερίδα ότι στην παρούσα φάση δεν θα γίνουν θεαματικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ. Όμως στο συνέδριο του Κινήματος εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο να αλλάξουν η ονομασία και τα σύμβολά του, δηλαδή να συγκροτηθεί ένας νέος πολιτικός φορέας από μηδενική βάση.

Τη Δευτέρα, στη διάρκεια σύσκεψης στην Ιπποκράτους με τη συμμετοχή των Άννας Διαμαντοπούλου, Φώφης Γεννηματά, Ανδρέα Λοβέρδου, Κώστα Σκανδαλίδη, Μίμη Ανδρουλάκη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη υπό τον κ. Βενιζέλο, τονίστηκε ότι «ούτε καν το άνοιγμα προς τη Δημοκρατική Αριστερά δεν μπορεί να ξεκινήσει εάν δεν υπάρξει αρχικώς μια προγραμματική προσέγγιση των δύο πολιτικών φορέων».

Έχει ενδιαφέρον πάντως το γεγονός ότι μετά τις αναφορές του Ευ.Βενιζέλου περί αυτοδιάλυσης του ΠΑΣΟΚ αλλά και για τον διάδοχό του στην αρχηγία που «θα είναι 30 χρονών» δεν έχουν υπάρξει επίσημες αντιδράσεις από στελέχη του Κινήματος.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook