Τιμητικό αφιέρωμα στον Αντώνιο Βορεάδη και την Παυλίνα Παμπούδη με τίτλο «Από τον παππού στη δισεγγονή» θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου στις 7:00 μ.μ., στην Αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ και την οποία συνδιοργανώνουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Π/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας Εκπ/σης Π.Δ. Κρήτης, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», «Νίκος Καζαντζάκης» και «Φαιστός», ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου και η Λέσχη Ποιητών Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του Προγράμματος Φιλαναγνωσίας του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, η Παυλίνα Παμπούδη (συγγραφέας, ποιήτρια, ζωγράφος), θα βρίσκεται στην Κρήτη από αύριο έως τις 21 Μαΐου.

Κατά την παραμονή της, θα συνεργαστεί με τα Σχολεία Ενιαίου Αναμορφωμένου Προγράμματος (32ο και 8ο Δημ. Ηρακλείου και 3ο Δημ. Αγίου Νικολάου), καθώς και με άλλα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, όπου υλοποιούνται προγράμματα βασισμένα στο έργο της.

Επίσης, θα μεταβεί στη γενέτειρα του προπάππου τηςΑντωνίου Βορεάδη (εκπαιδευτικού, λογίου, πολιτικού,δημοσιογράφου), το Τζερμιάδο Οροπεδίου Λασιθίου.

Κατά τη διάρκεια της Τιμητικής Εκδήλωσης η Μαρία Τζενάκη, Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. θα μιλήσει για το έργο του Αντωνίου Βορεάδη, ο οποίος υπήρξε από τους πρωτεργάτες στην οργάνωση της Παιδείας επί Κρητικής Πολιτείας ως Σύμβουλος Παιδείας και Δικαιοσύνης και ως εκπαιδευτικός.

Επίσης, θα αναφερθεί στο έργο της μοναδικής δισεγγονής του, Παυλίνας Παμπούδη, με ιδιαίτερη έμφαση στην παιδαγωγική του αξιοποίηση.

Για το ποιητικό έργο της Παυλίνας Παμπούδη θα μιλήσει ο Αντώνης Περαντωνάκης, (Καθηγητής, μέλος της Λέσχης Ποίησης Ηρακλείου).

Θα ακουστούν τραγούδια για τον Αντώνιο Βορεάδη από τους Α. Φραγκάκη και Ι. Σωμαρά (τραγούδι, λύρα, λαούτο), τραγούδια σε στίχους Παυλίνας Παμπούδη από τη χορωδία των 53ου & 54ουΔημοτικών Σχολείων Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση της μουσικούΚάλλιας Ζαχαριουδάκη, καθώς και ποιήματα από την ποιήτρια.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη βράβευση των τιμωμένων προσώπων από τους συμμετέχοντες φορείς.

Τη βραδιά θα συντονίσει ο δικηγόρος Μανόλης Τσικαλάς.

Στον προθάλαμο της ΑΝΔΡΟΓΕΩ θα λειτουργεί έκθεση με φωτογραφικό και εικαστικό υλικό σχετικό με τα τιμώμενα πρόσωπα και τα Προγράμματα Φιλαναγνωσίας από το έργο της Παυλίνας Παμπούδη των 1ου,2ου, 8ου, 32ου, 6ου & 44ουΔημοτικών Σχολείων και 33ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook