\”Βγαίνει και ο Γλέζος τώρα και λέει ότι για εισόδημα από 20.000 ευρώ και πάνω θα δίνει κάποιος 100 ευρώ το μήνα. Μα, είναι πράγματα αυτά; Όποιος έχει 20.000 ευρώ το χρόνο είναι πλούσιος; Υποχρεωτικό δάνειο θα κάνει ο λαός στο κράτος! Τι να σας πω τώρα;\”, είπε η Αλέκα Παπαρήγα στον Κάρολο Παπούλια, κατά τη διάρκειά της συνάντησής τους την Κυριακή.

Η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ συνέχισε ασκώντας κριτική στο Συνασπισμό: \”Αυτές τις μέρες το τι μαργαριτάρια έχω ακούσει, αφού γελάω μόνη μου! Ειλικρινά σας λέω, ευτυχώς που είμαι στο ΚΚΕ. Αν με έβαζε το Κόμμα να πω τέτοια πράγματα, θα αυτοκτονούσα\”!

 Σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά, σχολιάζοντας τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: \”Τους λέω καμιά φορά ότι έτσι και αποφασίζαμε, τρελαινόμασταν –που ευτυχώς δεν έχουμε τρελαθεί- και λέγαμε τέτοια στον κόσμο, ότι θα έλθουμε εμείς, θα γίνουμε κυβέρνηση και θα του λύσουμε τα ζητήματα, θα προτιμούσα –λέω- να πάω σαν τον Χριστούλα, να πάω να αυτοκτονήσω στην Πλατεία Συντάγματος με ένα όπλο! Πώς να πεις αυτά τα πράγματα «θα γίνω κυβέρνηση και θα σου λύσω τα προβλήματα»; Εμάς αυτό δεν μας αρέσει γιατί κοροϊδεύουν τον κόσμο. Από αυτό δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα και –να σας πω- ένα μεγάλο μέρος από τον κόσμο πιάνεται σαν τον πνιγμένο. Λένε ότι δεν θα διώξουν τους εκατόν πενήντα χιλιάδες δημοσίους, ότι θα διορίσουν και άλλους. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Αυτά, με το λαό στο σπίτι του να περιμένει να τα φτιάξεις, δεν γίνονται. Τι να υποσχεθούμε εμείς;\”.

 Ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία κυβέρνηση, συνεργασίας, εθνικής ενότητας, οικουμενικής ούτε καν υπηρεσιακής, η κυρία Παπαρήγα υπογράμμισε: \”Γι’ αυτό, λοιπόν, εμείς στην αντιπολίτευση. Τι να κάνουμε; Δεν έχει προετοιμαστεί ο λαός για –το λέμε δημόσια- μία τέτοια σύγκρουση. Αφού δεν έχει προετοιμαστεί, το ΚΚΕ στην αντιπολίτευση. Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε στο λαό τη δική μας θέση. Διά της βίας δεν γίνεται\”.

 \”Ε, βέβαια\”, ήταν η απάντηση του κ. Παπούλια ο οποίος έδωσε \”πάτημα\” στην γενική γραμματέα του ΚΚΕ να συνεχίσει επισημαίνοντας: \”Και μπορούμε να προσφέρουμε στην αντιπολίτευση, όχι σε κυβέρνηση. Μα στην κυβέρνηση δεν μπορούμε να πάμε με τις δικές μας θέσεις\”.

\”Όχι, ασφαλώς όχι\”, ανταπάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να συνεχίσει η κυρία Παπαρήγα: \”Αυτό είναι κουταμάρα, δηλαδή να πάρουμε τις θέσεις του ΚΚΕ και να πούμε «πάρε αυτές και δεν συμφωνείτε» και μετά να τους βρίζουμε γιατί δεν συμφώνησαν;\”.

 Κατά την άποψη που εξέφρασε η κυρία Παπαρήγα στον κ. Παπούλια, \”η πορεία των εκλογών ήταν προδεγιαγεγραμμένη, απλώς ο ένας προσπαθούσε να ρίξει την ευθύνη στον άλλον\”.

– \”Των προσεχών εκλογών, αν γίνουν\”, έσπευσε να τη διορθώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

– \”Ναι. Κατά τη γνώμη μας θα γίνουν. Ο ένας πάει να ρίξει το μπαλάκι στον άλλον, παρότι ενδεχομένως δεν τις θέλουν όλοι τις εκλογές\”, αποφάνθηκε η γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος.

 Αναφερόμενη στις προσεχείς εκλογές, η κυρία Παπαρήγα ανέφερε στον κ. Παπούλια ότι δεν έχει αντίρρηση και μάλιστα θα προτιμούσε να διεξαχθεί η επόμενη εκλογική αναμέτρηση με τον κ. Τάσο Γιαννίτση στη θέση του υπουργού Εσωτερικών, υποστηρίζοντας ότι επί των ημερών του Γιάννη Ραγκούση \”το υπουργείο ήταν ένα μπάχαλο\”!

 Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης της γγ του ΚΚΕ με τον Πρόεδρο αναλώθηκε στην πιθανότητα να διεξαχθούν νέες εκλογές.

 Όταν ο κ. Παπούλιας ρώτησε την κυρία Παπαρήγα αν εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας όπως είχε πράξει στο παρελθόν ο Χαρίλαος Φλωράκης, η γγ του ΚΚΕ έσπευσε να αρνηθεί.

-\”Δεν σας πέρασε από το μυαλό να κάνετε πάλι κάποια σύμπραξη;\”, ρώτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

-\”Τώρα όχι. Είναι άλλη φάση, άλλο θέμα, άλλο το αντικείμενο. Δεν συγκρίνεται. Τώρα εδώ έχουμε κρίση και η κρίση δεν ξεπερνιέται με αστεία πράγματα\”, απάντησε η κυρία Παπαρήγα.

-\”Αν υπάρξει κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, ποια θα είναι η δική σας θέση;\”, επέμεινε ο κ. Παπούλιας.

-\”Τι να συνεννοηθούμε; Δεν μπορούμε. Όχι, όχι. Αρνητική σε όλες τις μορφές. Στη Βουλή αντιπολίτευση. Αυτά τα έχουμε ξεκαθαρίσει\”, έκλεισε τη συζήτηση η κυρία Παπαρήγα.

 Ενδιαφέρον έχει και ο διάλογος της γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη Χρυσή Αυγή μπροστά στο ενδεχόμενο οι βουλευτές του ΚΚΕ να κάθονται δίπλα-δίπλα στη Βουλή με τους βουλευτές του κ. Μιχαλολιάκου.

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, τώρα θα δείτε και τον κ. Μιχαλολιάκο;

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Συνταγματική επιταγή.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Δεν σας κατηγορώ.

Είναι ένα θέμα τώρα. Εγώ μάλιστα σκέφτηκα να πάρω ένα τηλέφωνο και μου έλεγαν «γιατί δεν διαμαρτύρεσαι που δεν κληθήκατε όλοι μαζί». Ήξερα ότι και ο κ. Κουβέλης και ο κ. Τσίπρας είχαν βάλει θέμα. Κατ’ αρχήν, είπα ότι δεν έχω καμμία όρεξη να κάνω θέμα –ο κόσμος έχει τα προβλήματα του- γιατί δεν είμαστε όλοι μαζί. Είναι μέσα στην ευθύνη, λέει. Όμως και αυτό σε κάποια φάση, πώς θα γίνει;

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Για ποιο λέτε;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Αυτό, δηλαδή να κάθομαι μαζί με τη Χρυσή Αυγή.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ : Από την αρχή!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Ούτε εγώ έχω καμία όρεξη να κάτσω με τη Χρυσή Αυγή, αλλά δεν μπορείς…

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Υπάρχει και το επιχείρημα ότι τον ψήφισαν πεντακόσιες χιλιάδες λαός.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Δυστυχώς, ο κόσμος τους ψήφισε. Αυτό είναι. Εμείς μάλιστα στη Βουλή βάλαμε θέμα γιατί μας είπαν ότι θα πήγαινε στη θέση του ΛΑΟΣ και θα ήμασταν δίπλα-δίπλα. Θα σκοτωθούμε! Όχι εμείς, αυτοί θα προκαλούν. Ξέρετε και πώς μας βλέπουν. Όμως, δεν μπορώ «δεν κάθομαι». Αν χρειαστεί, θα καθίσουμε όλοι μαζί. Τι θα γίνει δηλαδή; Έτσι θα δυναμώσουν. Δεν μπορείς να τους αποκλείσεις.

Εγώ, επειδή πήρα και αυτό από τα άλλα κόμματα, σκέφτηκα ότι μπορεί και να μη θέλουν τη Χρυσή Αυγή. Με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε «γιατί δεν διαμαρτύρεσαι που δεν σας καλεί όλους μαζί;». Λέω «σιγά βρε παιδιά τώρα, αυτό είναι το θέμα;».

Όμως γι’ αυτό, σε κάποια φάση, αν είναι στην επόμενη Βουλή –μακάρι να μην είναι- κάτι πρέπει να γίνει. Ποιος θέλει να κάτσει δίπλα τους;

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ : Λαϊκή θέληση.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Αφού σκεφτόμασταν –αν μας καλούσατε όλους μαζί- και μου έλεγαν να μην κάτσω δίπλα. Έλεγα εγώ «βρε παιδιά, αφού είμαστε δίπλα, άμα με βάλει ο Πρόεδρος δίπλα, τι θα πω, ότι δεν κάθομαι;».

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ : Ωραίο!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ : Έτσι μου έλεγαν τα μέλη μας, «μην τυχόν πάτε όλοι μαζί και καθίσεις». Τους είπα «τι να κάνω, θα πάω να κάνω θέμα στο Προεδρικό Μέγαρο που κάθομαι;». Αφού τους έστειλαν οι πεντακόσιες χιλιάδες, παραπλανημένοι οι περισσότεροι. Αλλά τι να κάνεις; Έτσι θα τους κάνουμε ήρωες. Αν αρχίσει ο ένας «δεν κάθομαι δίπλα» ο άλλος «δεν κάθομαι δίπλα», θα γίνουν ήρωες. Θέλει άλλη αντιμετώπιση.

Εν πάση περιπτώσει, τους λέω ότι είμαστε όλοι μαζί και δεν θα κάνω φασαρία στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα δείτε ότι αυτοί θα το παίζουν σε δυο ταμπλό, θα βάλουν και τα κοστουμάκια τους, θα πάρουν και τους αποσπασμένους και τα αυτοκίνητα, όλα αυτά\”.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook