Ύστερα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος εκπαίδευσης εθελοντών: «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ» και κατόπιν του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε από μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας για επανάληψη του προγράμματος, ο Δήμος Ηρακλείου θέλοντας να ικανοποιήσει το αίτημά τους , σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης  και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθηση, υλοποιεί νέο κύκλο του προγράμματος \”Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους\”, το οποίο ξεκινά στις 5 Ιουνίου 2012, στην αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ , του Δήμου Ηρακλείου.

Το Πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί και οργανωθεί για την αντιμετώπιση των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών κατά τη διάρκεια του οποίου ομάδες εθελοντών εκπαιδεύονται στην απόκτηση πιστοποιημένων δεξιοτήτων διαχείρισης κινδύνου και κρίσεων, καθώς και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης.

Παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και καθιστά τους εκπαιδευθέντες ικανούς να αναπτύξουν δράσεις στην τοπική κοινωνία

 Η εκπαίδευση, θεωρητική και πρακτική, έχει διάρκεια 100 ώρες και διεξάγεται σε 25 τετράωρες εκπαιδευτικές συναντήσεις.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Εθνικό Δίκτυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Φορέων και οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού Δια Βίου Εκπαίδευσης, στην ένταξη των εκπαιδευόμενων στο μητρώο εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας καθώς και στην ένταξη των εκπαιδευόμενων στην εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου.

 Οι βασικοί άξονες του προγράμματος αφορούν στην αντιμετώπιση κινδύνων και κρίσεων, όπως: Σεισμοί , Πυρκαγιές, Πλημμύρες, Καύσωνες – Παγετοί Θαλάσσια Ατυχήματα, Τεχνολογικά

 Για τον καλύτερο σχεδιασμό στην υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος είναι σημαντικό να γνωρίζουμε εγκαίρως τον αριθμό των συμμετοχών.

 Από σήμερα Τρίτη 15 Μαΐου και μέχρι την Παρασκευή 1η Ιουνίου, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμπληρώσει ηλεκτρονικά την αίτησή του, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου www.heraklion.gr σε ειδικό πεδίο που υπάρχει στην κεντρική σελίδα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή τυχόν απορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια υπάλληλο Μαρτιμιανάκη Εύη στο τηλέφωνο: 2810-399232 ή με τον Προїστάμενο του τμήματος κ. Κουρμουλάκη Ζαχαρία, στο τηλέφωνο: 2810-399401.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook