Το Δημαρχείο Ηρακλείου επισκέφτηκαν σήμερα 30 περίπου Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί από την Αγγλία, την Ισπανία, τη Φιλανδία, το Βέλγιο, τη Γουαδελούπη και την Ελλάδα. Οι εκπαιδευτικοί, φιλοξενούνται στην πόλη από το 5ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Αλικαρνασσού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης και Ανταλλαγής, Commenius.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Νεολαίας κ. Νίκος Γιαλιτάκης, υποδέχθηκε τους Ευρωπαίους εκπαιδευτικούς και αφού τους ξενάγησε στο Δημαρχείο, πραγματοποίησε μια συνάντηση διαλόγου μαζί τους.

Αναφέρθηκε στην ιστορία της Loggia αλλά και των σημαντικότερων μνημείων του ιστορικού κέντρου της πόλης τα οποία επίσης επισκέφτηκαν ( Κρήνη Μοροζίνι, Βασιλική Αγίου Μάρκου, ΙΝ Αγίου Τίτου, Κούλε κ.α.)

Επίσης έγινε ενημέρωση από τους επισκέπτες για τον σκοπό αυτού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος που κύριο στόχο έχει τη Δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Οδηγού για την Ευρωπαϊκή Ιστορία, τον Πολιτισμό, την Τέχνη, τον Αθλητισμό, τη Μουσική κα.

Ο κ. Γιαλιτάκης, δώρισε εκ μέρους του Δήμου, στην κάθε μία ξένη αποστολή, συμβολικά δώρα για την ιστορία και τον πολιτισμό του Ηρακλείου και της Κρήτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook