Τα ηλεκτρικά καλώδια και άλλα αντικείμενα του βιολογικού καθαρισμού της Ιεράπετρας \”έβαλαν στο μάτι\” αετονύχηδες.

Πιο συγκεκριμένα στις 11 το πρωί έγινε αντιληπτό και καταγγέλθηκε στο Δήμο ότι άγνωστοι παραβίασαν τις εγκαταστάσεις του βιολογικού και αφαίρεσαν ηλεκτρικά καλώδια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν εφεδρικά μηχανήματα που θα καλύψουν σε περίπτωση βλάβης την απρόσκοπτη λειτουργία των αντλιοστασίων.

Ο Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μ. Ζερβάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες, μετά την αυτοψία που έκαναν στο χώρο κατήγγειλαν με επιστολή  το γεγονός στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Το κείμενο της επιστολής που παρέλαβαν οι αστυνομικές αρχές και στην οποία υπάρχει λεπτομερής περιγραφή των αντικειμένων που εκλάπησαν έχει ως εξής:

\”Σας ενημερώνουμε ότι αναφέρθηκε σήμερα ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 πμ στην υπηρεσία μας η κλοπή όλων των ηλεκτρικών καλωδίων του εφεδρικού μηχανολογικού εξοπλισμού που φυλάσσεται στον υπαίθριο χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού Ιεράπετρας και ο οποίος προορίζεται για την λειτουργία των αντλιοστασίων λυμάτων και των Βιολογικών Καθαρισμών του Δήμου μας καθώς και των καλωδίων του εξοπλισμού μέσα από το κτίριο του μηχανουργείου του Β.Κ .

Μετά τον επιτόπιο έλεγχο που διενέργησα διαπιστώθηκε :

1. κλοπή περίπου ποσότητας 5 τεμάχια Χ 10.,00μμ = 50 μμ μέτρων μήκους καλωδιώσεων από 4 επισκευασμένες αντλίες και 1 επισκευασμένο αναδευτήρα που φυλάσσονται στον υπαίθριο χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού Ιεράπετρας . Οι διατομές των καλωδιώσεων κυμαίνονται από 10 έως 20 χιλιοστά .

2. κλοπή περίπου ποσότητας 10 τεμάχια Χ 10.,00 μμ = 100 μμ μέτρων μήκους καλωδιώσεων από10 προς επισκευή αντλίες που φυλάσσονται στον υπαίθριο χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού Ιεράπετρας . Οι διατομές των καλωδιώσεων τους κυμαίνονται από 10 έως 15 χιλιοστά .

3. κλοπή περίπου ποσότητας 2 τεμάχια Χ 10.,00 μμ = 20 μμ μέτρων μήκους καλωδιώσεων από την «μεγάλη ηλεκτροκόλυση» και τον άλλο προς επισκευή αναδευτήρα του Β.Κ , εξοπλισμού που φυλάσσεται μέσα στο κτίριο του μηχανουργείου του Β.Κ. Οι διατομές των καλωδιώσεων τους κυμαίνονται από 10 έως 20 χιλιοστά .

4. Κλοπή εξαρτήματος εξοπλισμού οξυγονοκολλήσεως «Μπέκ».

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα εφεδρικά υλικά είναι απαραίτητα για την απρόσκοπτη λειτουργία των αντλιοστασίων του Δήμου\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook