To Πανεπιστήμιο των Ορέων, με την ομάδα των εθελοντών του και με την υποστήριξη των Πανεπιστημιακών Κλινικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Οφθαλμολογική Κλινική-ΒΕΜΜΟ, την Ακτινοδιαγνωστική Κλινική, την Ωτορινολαρρυγγολογική Κλινική, την Κλινική Ψυχολογίας και Τοξικολογίας και την Κλινική Γενικής Ιατρικής, θα επισκεφθεί και θα εξετάσει μαθητές σχολείων και κατοίκους του Δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012, στο Καλό Χωριό θα εξεταστούν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου από την Οφθαλμολογική Κλινική και τον Καθ. Οφθαλμολογίας κ. Ιωάννη Παλλήκαρη και την ομάδα του.

Την ίδια ημέρα, στο χωριό Κριτσά, θα εξετάσουν κατοίκους του χωριού, η Ωτορινολαρρυγγολογική Κλινική με τον Επικ. Καθ. κ. Εμμανουήλ Προκοπάκη, η Ψυχιατρική Κλινική με τον Καθ. Ψυχιατρικής κ. Νικόλαο Παρίτση και την ομάδα του, το τμήμα Ιατρικής Απεικόνισης της Ακτινοδιαγνωστικής Κλινικής με τον Ιατρό κ. Κωνσταντίνο Ψαθάκη καθώς επίσης και η Κλινική της Τοξικολογίας με τον Καθ. κ. Αριστείδη Τσατσάκη και την ομάδα του.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από το πρωί έως το απόγευμα.

Την Τρίτη 22 Μαΐου 2012, στο χωριό Πρίνα, η Κλινική της Γενικής Ιατρικής με τον Καθ. κ. Χρήστο Λιονή και την ομάδα του, θα εξετάσει τους ανθρώπους του χωριού δίνοντας πάντα προτεραιότητα στους γέροντες.

Παράλληλα, την Τετάρτη 16 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

Το Πανεπιστήμιο των Ορέων, έχει ως κύριο στόχο του, την παρέμβαση στα σχολεία των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών και στις τρείς βαθμίδες της εκπαίδευσης, με προγράμματα συνδιδασκαλίας μεταξύ των μαθητών των ορεινών σχολείων και των μαθητών των σχολείων των πόλεων.

Με την καθοδήγηση των Καθηγητών των Παιδαγωγικών του Πανεπιστημίου της Κρήτης, του Καθ. κ. Παναγιώτη Μιχαηλίδη, του Επικ. Καθ. Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Δημήτρη Καραγιώργου, τους δασκάλους και τους διευθυντές των Σχολείων, θα πραγματοποιηθεί η αλληλοδιδασκαλία των μαθητών. Σε αυτή την αποστολή, το 3οΔημοτικό Σχολείο Αγ. Νικολάου και το Δημοτικό Σχολείο Κρούστας, θα μεταφερθούν στο Δημοτικό Σχολείο Κριτσά Λασιθίου, όπου και θα υλοποιηθεί η αλληλοδιδασκαλία.

Επίσης, το Πανεπιστήμιο των Ορέων, θα λειτουργήσει δύο Καφενεία των Ορέων:

Στο Καφενείο των Ορέων με τις Γυναίκες, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 στις 17.00, στο χωριό Κρούστα Λασιθίου, η κ. Κωνσταντίνα Μπατάλα, Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Σχολείου Ηρακλείου, η κ. Αμαλία Φιλιππάκη, εκπαιδευτικός, η κ. Νατάσσα Δαγαλάκη-Σιγανού, εκπαιδευτικός, η κ. Καίτη Γαρεφαλάκη, συστημική σύμβουλος ψυχολογίας και η κ. Βαρβάρα Τερζάκη-Παλλήκαρη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Πανεπιστημίου των Ορέων, θα συζητήσουν με τις γυναίκες της περιοχής.

Την ίδια ημέρα, στις 19.00, στο χωριό Κριτσά, θα γίνει άλλη μία συνάντηση-συζήτηση, στο Καφενείο των Ανδρών, όπου θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν την περιοχή και τις προτεραιότητές της. Εισηγητές θα είναι, ο κ. Ιωάννης Παλλήκαρης, Καθ. Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Ευάγγελος Καπετανάκης, Πρόεδρος ΤΕΙ Κρήτης, ο κ. Ζαχαρίας Κυπριωτάκης, Καθ. Βοτανικής ΤΕΙ Κρήτης και ο κ. Γεώργιος Δημητριάδης, δημιουργός της BIOLEA.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook