Χωρίς φαρμακευτική περίθαλψη κινδυνεύουν να μείνουν οι 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από μεθαύριο, Πέμπτη, καθώς οι φαρμακοποιοί προσανατολίζονται να σταματήσουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασθενείς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο protothema.gr, την τελική απόφαση για τη μορφή των κινητοποιήσεων τους θα λάβουν οι φαρμακοποιοί στην έκτακτη συνεδρίασή τους το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στο μεταξύ, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το ΔΣ του ΠΦΣ και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ο πρόεδρος, κ. Γεράσιμος Βουδούρης παραδέχθηκε πως ο Οργανισμός δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλλει τα χρήματα που οφείλει στους φαρμακοποιούς.

Ο ΠΦΣ διεκδικεί από τον ΕΟΠΥΥ το ποσό των 270 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του Μαρτίου και άλλα 250 εκατ. ευρώ για συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011.

Αν και εξετάστηκαν διάφορα εναλλακτικά σενάρια και πιθανές λύσεις, επί της ουσίας ο Οργανισμός αποδεικνύεται ότι «δεν μπορεί να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις του, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών, το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ είναι, από την πλευρά τους, ασυνεπείς προς τον ΕΟΠΥΥ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook