Παίζουν με τη φωτιά όσοι ευρωπαίοι πολιτικοί μιλούν  για έξοδο από το ευρώ ανέφερε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Μega. Ανέφερε ότι Ευρωπαίοι  πολιτικοί κάνουν δηλώσεις, αλλά νομικά δεν υπάρχουν δυνατότητες.

Επιπλέον πολιτικά «όσοι κάνουν τέτοιες τοποθετήσεις παίζουν με τη φωτιά» καθώς αν μία χώρα φύγει δια της βίας οι αγορές θα γνωρίζουν ότι και άλλες θα μπορούν και  αυτό θα οδηγήσει στην κατάλυση της ΟΝΕ.

Στο θέμα των κινδύνων που κρύβει η ακυβερνησία, είπε ότι  πριν από τη προκήρυξη των εκλογών μία από τις προσπάθειές του ως υπουργός Οικονομικών ήταν "να εξασφαλίσω τα 25 δισ. ευρώ για τη στήριξη των τραπεζών και βέβαια η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και τώρα".

Τα ταμεικά διαθέσιμα, είπε,  "έχουν μία συγκεκριμένη διάρκεια και αυτή εξαρτάται από  την φορολογική διάθεση. Αν οι πολίτες υπό την προτροπή κομμάτων που μιλούν για επιστροφή φόρων δεν πληρώνουν, τότε το περιθώριο μειώνεται. Πρόσθεσε ότι  αν "τρομοκρατούμε τον κόσμο  για αναγκαστικά δάνεια, τότε είναι πολύ πιθανό η σταθερότητα  του τραπεζικού συστήματος να πληγεί".

 

capital.gr