Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις και διολισθαίνοντας καθώς η αβεβαιότητα για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα συνεχίζει να τροφοδοτεί την άνοδο του αμερικανικού δολαρίου.

Ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, υποχώρησε 3,90 δολ. ή 0,3% για να τερματίσει τις συναλλαγές στα 1.557,10 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο για το πολύτιμο μέταλλο στο έτος.

Το ασήμι Ιουλίου έχασε 27 cent ή 1% κλείνοντας στα 28,08 δολ. ανά ουγγιά επίσης χαμηλό έτους. Ο χαλκός Ιουλίου υποχώρησε 4 cents ή 1% στα 3,52 δολ. η λίβρα.

Οι απώλειες για τα πολύτιμα μέταλλα ακολουθούν την ενίσχυση του δείκτη δολαρίου , που αντανακλά την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι άλλων νομισμάτων, για 12η διαδοχική συνεδρίαση.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Ιουλίου κέρδισε 3,90 δολ. ή 0,3% τερματίζοντας στα 1.446,50 δολ. ανά ουγγιά, ενώ τα παλλάδιο Ιουνίου σημείωσε άνοδο 1,1% στα 601,10 δολ. ανά ουγγιά.

zougla.gr