Αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη την Τρίτη στο Χαν Σεϊχούν, κοντά στη Χάμα, την ώρα που από το σημείο αυτό περνούσε αυτοκινητοπομπή των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία. Ο Άχμαντ Φάουζι, ο εκπρόσωπος του Κόφι Ανάν, του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, ανέφερε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι από τα τέσσερα οχήματα των παρατηρητών τα τρία χτυπήθηκαν από την έκρηξη.

Ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Μάρτιν Νεσίρκι, διευκρίνισε από τη Νέα Υόρκη ότι κανείς από τους παρατηρητές δεν τραυματίστηκε. Ο Οργανισμός προσπαθεί προς το παρόν να διευκρινίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η επίθεση αυτή, πρόσθεσε.

Ο Νεσίρκι τόνισε ότι οι παρατηρητές βρίσκονται στη Συρία \”για να βοηθήσουν το συριακό λαό και να διασφαλίσουν την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου (του Κόφι \’Αναν)\”, καταδικάζοντας \”ο,τιδήποτε διακόπτει την δουλειά και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων στον ΟΗΕ\”.

Σε βίαια επεισόδια και συγκρούσεις που σημειώθηκαν σήμερα στη Συρία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 43 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 20 στο Χαν Σεϊχούν, σε μια επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων που χαρακτηρίστηκε \”σφαγή\” από τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

\”Το συριακό καθεστώς διέπραξε μια σφαγή σήμερα κατά την επίσκεψη των παρατηρητών του ΟΗΕ στο Χαν Σεϊχούν\”, αναφέρει το Παρατηρητήριο που ζητά να ξεκινήσει \”κατεπειγόντως\” έρευνα για την υπόθεση αυτή.

protothema.gr ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook