Η αστυνομία της Μόσχας διέλυσε τα ξημερώματα της Τετάρτης μία συγκέντρωση αντικαθεστωτικών σε κεντρικό σημείο της πόλης. Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης ήταν συγκεντρωμένοι εδώ και μία ολόκληρη εβδομάδα σε ένα από τα κεντρικότερα πάρκα της περιοχής και διαμαρτύρονταν για την εκλογή του Πούτιν στην προεδρία για έκτη φορά, έπειτα από τέσσερα χρόνια που διετέλεσε ως πρωθυπουργός.

Η αστυνομία επενέβη περίπου στις 05.30 τα ξημερώματα και ζήτησε από τους 50 συγκεντρωμένους που είχαν περάσει εκεί το βράδυ τους να καθαρίσουν τον χώρο και να αποχωρήσουν.

Οι άνδρες της αστυνομίας γρήγορα προώθησαν τον κόσμο προς έναν κοντινό σταθμό του μετρό και, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, συνέλαβαν και έναν από τους διαδηλωτές στο πάρκο. Ρεπόρτερ του Reuters είδε τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τουλάχιστον 14 ανθρώπους στον σταθμό του μετρό.

«Ήμασταν έτοιμοι να μαζέψουμε τα πράγματά μας και να φύγουμε, αλλά δεν μας έδωσαν χρόνο, απλώς άρχισαν να σπρώχνουν κόσμο» δήλωσε μία 20χρονη διαδηλώτρια, η Alisa Obraztsova.

Μετά την επέμβαση της αστυνομίας, το πάρκο έμοιαζε «βομβαρδισμένο» και παντού υπήρχαν χαρτόκουτα, στρώματα ύπνου, πλαστικές καρέκλες και άλλα αντικείμενα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook