Η EMC Corporation εξαγόρασε την XtremIO. Η ισραηλινή εταιρεία θεωρείται μία από τους πρωτοπόρους στην τεχνολογία Flash storage σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η αρχιτεκτονική της XtremIO αξιοποιεί την ταχύτητα και τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρουν οι μνήμες τύπου Flash, ενώ παράλληλα επιτρέπει την οριζόντια επέκταση των συστημάτων της. Με την απόκτηση της XtremIO, η EMC διευρύνει τις δυνατότητές της στην ανάπτυξη και τη διάθεση δικτυακών υποδομών αποθήκευσης δεδομένων, οι οποίες εξασφαλίζουν με δυναμικό τρόπο βέλτιστη απόδοση, ευφυΐα, και προστασία των δεδομένων, τόσο σε περιβάλλον φυσικού, όσο και εικονικού cloud.  
Η προσθήκη της XtremIO συμπληρώνει τη γκάμα των Flash-based συστημάτων και του λογισμικού της EMC, η οποία ήταν από τις πρώτες που εισήγαγε στην αγορά την τεχνολογία Flash storage. Το 2008 ενσωμάτωσε Flash drives σε enterprise storage arrays, πρώτη από όλους τους κατασκευαστές. Το 2011 η EMC διέθεσε δίσκους Flash χωρητικότητας μεγαλύτερης των 24 PBs.
«Η XtremIO εισφέρει στην EMC μια εκπληκτική τεχνολογία και μια φανταστική ομάδα, η οποία από πολύ νωρίς έχει εντυπωσιάσει πολλούς πελάτες και στελέχη του χώρου. Περιμένουμε με βεβαιότητα ότι η τεχνολογία της XtremIO, από τη στιγμή που θα εισαχθεί στην αγορά, θα επιδράσει καταλυτικά στη δυνατότητα των πελατών μας να αξιοποιούν τα μοναδικά οφέλη των συστημάτων all-Flash, προς όφελος των πιο απαιτητικών τους εφαρμογών», σχολίασε ο Pat Gelsinger, πρόεδρος και γενικός διευθυντής λειτουργιών, EMC Information Infrastructure Products.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook