Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και κυρίως η επαναπροσέγγιση των 220.000 ψηφοφόρων του Κινήματος τού 2009, που στις 6η Μαΐου απείχαν από την εκλογική διαδικασία, είναι η βασική προτεραιότητα πάνω στην οποία θα κινηθεί η Ιπποκράτους στο δρόμος προς τις εκλογές.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, στο ΠΑΣΟΚ έχει σημάνει εκλογικός συναγερμός. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκάλεσε το βράδυ της Τρίτης την πρώτη σύσκεψη του επιτελείου του για την οργάνωση του προεκλογικού προγράμματος και της εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Για σήμερα, Τετάρτη, προγραμματίζεται συνάντηση με τα στελέχη των περιφερειακών και νομαρχιακών οργανώσεων, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κομματική βάση.

«Ο αριθμός των 220.000 ψηφοφόρων μας που δεν ψήφισαν στις 6 Μαΐου είναι ο αριθμός των ψήφων που μάς χωρίζει από το πρώτο κόμμα» δηλώνουν οι επιτελείς της Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης εκτιμήθηκε ότι η αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να είναι καθαρή και η γραμμή που θα πρέπει να τηρηθεί είναι ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν πρέπει να απολογείται, γιατί έσωσε τη χώρα» και πως «είναι η μόνη υπεύθυνη και φερέγγυα δύναμη που κατέβαλε προσπάθειες να σχηματιστεί κυβέρνηση παρά την οδυνηρή ήττα των εκλογών».

Όπως άλλωστε δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Τρίτη, μετά το τέλος της σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ηττήθηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά κράτησε υπεύθυνη στάση και κατέβαλε προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

«Αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της επιμονής του κ. Κουβέλη να συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση αυτή» τόνισε.

«Η χώρα οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες, επειδή κάποιοι έθεσαν εν ψυχρώ υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το στυγνό κομματικό τους συμφέρον» πρόσθεσε, καλώντας τους Έλληνες πολίτες να διαβάσουν τα πρακτικά από τη συνάντηση για να δουν αποτυπωμένες με ανάγλυφο τρόπο τις στρατηγικές των κομμάτων. «Επικράτησε αλαζονεία, τυχοδιωκτισμός και μικροκομματισμός» είπε χαρακτηριστικά.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook