Ισχυρές πιέσεις δέχονται σήμερα Τετάρτη το ευρώ ,αλλά και τα ομόλογα των χωρών του ευρωπαϊκού νότου εν μέσω ανησυχιών για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την οικονομική και νομισματική ένωση. Η ανησυχία για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις πιέζει και τον χρυσό, καθώς ρευστοποιούνται θέσεις που κατευθύνονται προς το δολάριο.

Αναλυτικότερα, η ισοτιμία του ευρώ διαμορφώθηκε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδό της, για το τελευταίο τετράμηνο, υποχωρώντας στα 1,2683 δολάρια, λόγω της αποτυχίας σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα και των αναταράξεων που προκάλεσε το γεγονός αυτό στις αγορές.

Στο ίδιο κλίμα, από το πρωί εντείνονται οι πιέσεις στις αγορές ομολόγων. Η απόδοση του ισπανικού δεκαετούς ομολόγου ανήλθε στο 6,5%, στο 6,13% του ιταλικού, ενώ η απόδοση του νέου ελληνικού δεκαετούς ομολόγου λήξεως 2023 αγγίζει το 30%,.

Με αρνητικό πρόσημο κινείται ο χρυσός. Ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου βρίσκεται στα 1.557,10 δολάρια ανά ουγκιά στο χαμηλότερο κλείσιμο για το πολύτιμο μέταλλο στο έτος.

«Η τιμή του χρυσού υποχωρεί επειδή υπάρχει φυγή προς το δολάριο. Το δολάριο είναι αυτό που τραβάει αυτή τη στιγμή την προσοχή, καθώς θεωρεί ασφαλές καταφύγιο. Αν μεσοπρόθεσμα ο χρυσός χάσει τα 1.480 δολ. ανά ουγκιά, το πιο πιθανόν είναι να υποχωρήσει έως τα 1.420 δολ. ανά ουγκιά», δηλώνει στο in.gr ο οικονομικός αναλυτής Νίκος Χρυσοχοΐδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ν. Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.

Τέλος, και η τιμή του αργού πετρελαίου υποχωρεί στο επίπεδο των 94 δολαρίων το βαρέλι για πρώτη φορά σε διάστημα πέντε μηνών καθώς η πολιτική αβεβαιότητα στην Ευρώπη συνεχίζει να τροφοδοτεί τις ανησυχίες για τη μελλοντική ζήτηση.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook