Δεν θα παραβρεθεί στη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, για τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές του Ιουνίου ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Αντιδρώντας στον χθεσινό του αποκλεισμό από τις συνομιλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων, πλην του ΚΚΕ που αρνήθηκε να λάβει μέρος, ο Γ.Γ της Χρυσής Αυγής δήλωσε πως "αρνείται να συναινέσει στον εμπαιγμό 440.000 Ελλήνων", όσων δηλαδή ψήφισαν το κόμμα του, στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής :

Σχετικά με την πρόσκληση, την οποία έλαβα για σύσκεψη με σκοπό τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβερνήσεως δηλώνω ότι αρνούμαι να συναινέσω στον εμπαιγμό και την πολιτική ομηρία 440.000 Ελλήνων.

Μόλις χθες, η προεδρία της δημοκρατίας αποφάσισε να με αποκλείσει από τη σύσκεψη των..
πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Παπούλια. Με τον τρόπο αυτό καταδίκασε σε πολιτική εξορία σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες που στήριξαν το κόμμα "Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή".

Αποκλείστηκα από μία συνάντηση ουσίας, κατά την οποία θα ετίθετο προς συζήτηση η ολοκληρωμένη μας πρόταση για διέξοδο από την κρίση. Μου ζητήθηκε να παραστώ σε μία συνάντηση με σκοπό τον διορισμό υπηρεσιακού πρωθυπουργού που θα φέρει εις πέρας ζητήματα μόνο διαδικαστικά.

Σήμερα, που ελήφθη πλέον η τελική απόφαση και η χώρα σύρεται σε νέες εκλογές - εξαιτίας της αλαζονείας των κομματικών αρχηγών, που θέτουν τα μικροπολιτικά οφέλη υπεράνω του εθνικού συμφέροντος - αρνούμαι να νομιμοποιήσω τον εμπαιγμό, την περιθωριοποίηση και την περιφρόνηση των 440.992 ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής.