Το αργότερο μέχρι της 15 Ιουνίου, θα έχουν ξεκινήσει φέτος οι ψεκασμοί για την δακοκτονία σε όλη την Κρήτη. Αυτό ξεκαθάρισε το πρωί η αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Θεανώ Βρέντζου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, στο ηράκλειο και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι δήμαρχοι της ενδοχώρας του νησιού.

Η κα Βρέντζου, σχολιάζοντας το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει στην αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας και αφορά στην έλλειψη προσωπικού, τόνισε ότι λόγω των εκλογών δεν θα γίνουν προσλήψεις και γι\’ αυτό τον λόγο η περιφέρεια θα πρέπει να ξεκινήσει αγώνα δρόμου προκειμένου να βρεθούν λύσεις για τον άμεσο ψεκασμό των ελαιόδεντρων.

Σε δηλώσεις της η κ. Βρέντζου-Σκορδαλάκη τόνισε την ετοιμότητα της Περιφέρειας σε ότι αφορά τους διαγωνισμούς για τα φάρμακα και τους εργολάβους και αναφέρθηκε στο πρόβλημα της πρόσληψης του απαιτούμενου προσωπικού, η οποία εκκρεμεί σε κεντρικό επίπεδο.

Είναι ένα πρόβλημα για μας –τόνισε- και πρόσθεσε: «Θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Άμεσα, αύριο ή μεθαύριο μια επιτροπή θα επισκεφτεί την Αθήνα, για να ζητήσουμε να πάρουμε την τρίτη υπογραφή που εκκρεμεί για την πρόσληψη του προσωπικού».

Η ίδια επανέλαβε τα περί διασφάλισης της δακοκτονίας την εφετινή περίοδο και επεσήμανε την σημαντικότητά της, για τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές του νησιού και μάλιστα σε μια περίοδο δεινής οικονομικής ύφεσης.

Η αντιπεριφερειάρχης επιθυμεί καλύτερα αποτελέσματα από τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να προστατευτεί η ελαιοπαραγωγή, ο κόπος των αγροτών και το αγροτικό εισόδημα.

Η αντιπεριφερειάρχης ηρακλείου, μάλιστα, ζήτησε και την συνδρομή των δήμων της Κρήτης, προκειμένου να βρεθεί το προσωπικό και να διασφαλιστεί η διεξαγωγή της δακοκτονίας, το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Όπως επεσήμαναν οι δήμαρχοι της κρήτης, κατά την διάρκεια της σύσκεψης, φέτος είναι μία χρονιά με πρωιμότητα στον δάκο, γεγονός, που σημαίνει ότι οι ψεκασμοί θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook