Η ανάληψη ενεργειών για την απομάκρυνση των δύο ημιβυθισμένων/ παροπλισμένων πλοιαρίων, που βρίσκονται στον Κόλπο της Σούδας και δημιουργούν αρνητική εικόνα στην περιοχή, αποφασίστηκε σήμερα, Τετάρτη 16/5/2012, στο πλαίσιο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Χανίων με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μανώλη Σκουλάκη.

Στη σύσκεψη, στην οποία προήδρευσε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, παρευρέθηκαν ο  Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων, Γιώργος Πρωϊμάκης, ο Λιμενάρχης Χανίων, Αντώνης Δασκαλάκης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για θέματα Οικονομικών, Κων/νος Πρωτοπαπαδάκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων για την επίλυση του ζητήματος, ενώ παράλληλα εκφράστηκε από πλευράς Δήμου Χανίων η πρόθεση για οικονομική συνδρομή, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο θέμα της απομάκρυνσης των ημιβυθισμένων πλοιαρίων.

Για το θέμα, άλλωστε, είχε δεσμευτεί ο Δήμαρχος Χανίων κατά την άφιξη στο λιμάνι της Σούδας, την Παρασκευή 04/05/2011, του κρουαζιερόπλοιου «Navigator οf the Seas», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Δήμος θα συνδράμει όπως μπορεί, ακόμη και οικονομικά, καθώς πρόκειται για ένα θέμα, που δημιουργεί άσχημη εντύπωση στους επισκέπτες μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook