Η ανάληψη ενεργειών για την απομάκρυνση των δύο ημιβυθισμένων/ παροπλισμένων πλοιαρίων, που βρίσκονται στον Κόλπο της Σούδας και δημιουργούν αρνητική εικόνα στην περιοχή, αποφασίστηκε σήμερα, Τετάρτη 16/5/2012, στο πλαίσιο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Χανίων με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μανώλη Σκουλάκη.

Στη σύσκεψη, στην οποία προήδρευσε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, παρευρέθηκαν ο  Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων, Γιώργος Πρωϊμάκης, ο Λιμενάρχης Χανίων, Αντώνης Δασκαλάκης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για θέματα Οικονομικών, Κων/νος Πρωτοπαπαδάκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων για την επίλυση του ζητήματος, ενώ παράλληλα εκφράστηκε από πλευράς Δήμου Χανίων η πρόθεση για οικονομική συνδρομή, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο θέμα της απομάκρυνσης των ημιβυθισμένων πλοιαρίων.

Για το θέμα, άλλωστε, είχε δεσμευτεί ο Δήμαρχος Χανίων κατά την άφιξη στο λιμάνι της Σούδας, την Παρασκευή 04/05/2011, του κρουαζιερόπλοιου «Navigator οf the Seas», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Δήμος θα συνδράμει όπως μπορεί, ακόμη και οικονομικά, καθώς πρόκειται για ένα θέμα, που δημιουργεί άσχημη εντύπωση στους επισκέπτες μας».