Στη διοργάνωση ενός πρότυπου επιμορφωτικού προγράμματος «Διαπολιτισμικής Επιμόρφωσης» για τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας που συναλλάσσονται με Υπηκόους Τρίτων Χωρών, προχώρησε η Δημοτική Αρχή των Χανίων σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα, το οποίο διεξάγεται στα Χανιά από τις 14-24 Μαΐου και στο οποίο συμμετέχουν 19 υπάλληλοι του Δήμου Χανίων από διάφορες υπηρεσίες (Δημοτική Αστυνομία, ΚΕΠ, Αλλοδαπών, Δημοτολόγιο, κλπ), στοχεύει στο να διευκολύνει και να καταστήσει αμοιβαία επωφελέστερη την επαφή των δημοτικών υπαλλήλων με τους αλλοδαπούς που διαβιούν και έρχονται σε επαφή με τις δημοτικές υπηρεσίες. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η διάδοση αποτελεσματικών πρακτικών και η τροποποίηση επαγγελματικών συμπεριφορών μέσα από την απόκτηση συγκεκριμένων διαπολιτισμικών ικανοτήτων και, ειδικότερα, μέσα από τη βελτίωση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των συμπεριφορών του προσωπικού του Δήμου και της Δημοτικής Αστυνομίας που συναλλάσσεται με υπηκόους τρίτων χωρών. 

Γ. Κουρής: “Στόχος μας η διαρκή αναβάθμιση των γνώσεων του προσωπικού του Δήμου ”

Όπως επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής «το εν λόγω επιμορφωτικό πρόγραμμα εντάσσεται σ’ ένα ευρύτερο ολοκληρωμένο σχεδιασμό από πλευράς Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων του προσωπικού του Δήμου Χανίων, ώστε αυτό να είναι σε θέση να ανταποκριθεί με επάρκεια, ποιότητα και αποτελεσματικότητα στις διευρυμένες αρμοδιότητες των ΟΤΑ αλλά και στις απαιτήσεις για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες».

Αναφερόμενος στο εν εξέλιξη καινοτόμο επιμορφωτικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων και στο τι αυτό περιλαμβάνει ο κ. Κουρής σημειώνει ότι «αυτό περιλαμβάνει την παρουσίαση βασικών θεμάτων διαπολιτισμικότητας καθώς και των διεθνών και εθνικών θεσμών και μηχανισμών προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Βασίζεται στην ανάπτυξη βιωματικών τεχνικών για τη βελτίωση της επικοινωνίας και τη διαχείριση των θεμάτων που αφορούν στους Υπηκόους Τρίτων χωρών, μέσω της μεταφοράς της τεχνογνωσίας που παρέχεται από στελέχη άλλων Ευρωπαϊκών χωρών που εργάζονται σε παρόμοιες θέσεις».

«Με απλά λόγια, έχει ως στόχο να δώσει τα εφόδια εκείνα που θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή των υπαλλήλων μας που συναλλάσσονται καθημερινά με αλλοδαπό πληθυσμό διότι ακριβώς θα έχουν στοιχειωδώς φροντίσει οι ίδιοι να κάνουν πιο ανθρώπινη και τη συναλλαγή των αλλοδαπών μαζί τους» καταλήγει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook