Την επικινδυνότητα αλλά και το ποινικά κολάσιμο της πράξης της αυθαίρετης επανασύνδεσης ρεύματος μετά από διακοπή επισημαίνει με ανακοίνωσή του προς το καταναλωτικό κοινό ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), μετά το κύμα επανασυνδέσεων σε όλη την Ελλάδα και ειδικά σε σπίτια ανθρώπων που μείναν χωρίς ρεύμα εξαιτίας του χαρατσιού ή της πραγματικής οικονομικής τους αδυναμίας. Για τους λόγους αυτούς θα συνεχιστούν οι έλεγχοι "ασκώντας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας" όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού.  

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ αναφέρεται: 

"Μετά από ελέγχους που πραγματοποιούν συνεργεία και τεχνικοί σε μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), 100% θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ Α.Ε., με ιδιαίτερη ανησυχία διαπιστώνει τη συνεχιζόμενη πρακτική παραβιάσεων μετρητών και παράνομων συνδέσεων, ειδικά, μετά από εκτέλεση εντολής διακοπής από την Εταιρία, λόγω χρέους, καθώς και ρευματοκλοπών σε περιπτώσεις αυθαίρετων κτισμάτων.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει ότι οι παραβιάσεις μετρητών, οι παράνομες επανασυνδέσεις και οι αποδεδειγμένες ρευματοκλοπές συνιστούν αδικήματα που διώκονται ποινικά.

Τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν στρέφονται μόνο κατά του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και σε βάρος όλων των καταναλωτών και του κοινωνικού συνόλου.

Πέραν αυτού – και πιο σημαντικό – είναι ότι οι παραβιάσεις μετρητών εκθέτουν σε σοβαρούς κινδύνους ηλεκτροπληξίας όχι μόνο τους παρανομούντες αλλά και τους ανυποψίαστους πολίτες.

Κατόπιν των ανωτέρω ο ΔΕΔΔΗΕ υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους σε μετρητές για να διαφυλάξει όχι μόνο τα συμφέροντά του αλλά και πρωτίστως τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματα και τηρώντας τις υποχρεώσεις του".