Σημειώνοντας τη 11η πτώση στις τελευταίες 13 ημέρες συναλλαγών, η τιμή του χρυσού \”προσγειώθηκε\” σε χαμηλό δέκα μηνών καθώς οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και η επενδυτική ζήτηση για το δολάριο αποθάρρυναν τους επενδυτές του πολύτιμου μετάλλου.

Όπως δημοσιεύει η zougla.gr , το πιο ενεργό συμβόλαιο του χρυσού, παραδόσεως Ιουνίου, έχασε 20,50 δολάρια ή 1,3%, κλείνοντας στ 1.536,60 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο κλεισίματος του πιο ενεργού συμβολαίου από τον Ιούλιο.

Τους τελευταίους μήνες η τιμή του χρυσού υποκύπτει κάθε φορά που οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους κυριεύει τις συναλλαγές. Η αναστάτωση αυτή ωθεί τους επενδυτές να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο στο αμερικανικό δολάριο, οδηγώντας υψηλότερα την τιμή του και παράλληλα ασκώντας πιέσεις στα συμβόλαια του χρυσού που αποτιμώνται σε δολάρια.

Στο μεταξύ το ασήμι υποχώρησε σε χαμηλό 15 μηνών. Η τιμή του συμβολαίου, παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε πτώση 3,2% στα 27,196 δολάρια ανά ουγγιά, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιανουαρίου 2011.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook