Στη σύσταση εταιρίας για την ανάληψη του μεταφορικού έργου των τουριστικών πρακτορείων της Κρήτης προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων μετά τη συνάντηση λεωφορειούχων – πρακτόρων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Ηράκλειο.

Στη συνάντηση επικράτησε καλό κλίμα και έτσι αναστέλλεται η κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει για σήμερα το πρωί οι ιδιοκτήτες λεωφορείων που διαμαρτύρονταν για την υποκλοπή του μεταφορικού τους έργου από λεωφορεία της υπόλοιπης Ελλάδας. Οι εκπρόσωποι των εννέα πρακτορείων που χρησιμοποιούν λεωφορεία εκτός Κρήτης δεσμεύθηκαν να τηρήσουν πέρα από τη νομιμότητα και την ηθική υποχρέωση της ενίσχυσης του τοπικού Συνδέσμου λεωφορειούχων.

Στο σημείο αυτό έπεσε στο τραπέζι και η πρόταση του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης για τη σύσταση εταιρίας εκ μέρους των λεωφορειούχων ώστε να μην κατακερματίζεται το μεταφορικό έργο και να υπάρχει δίκαιη διανομή του στους ντόπιους ιδιοκτήτες – οδηγούς.

Όπως δηλώνει στο Flashnews.gr ο Γιάννης Λιανδράκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, η πρόταση αυτή εξετάζεται πολύ θετικά από την πλευρά τους καθώς αναγνωρίζει το δίκαιο αίτημα των πρακτόρων ώστε να διευκολύνεται και η δική τους δουλειά.

Προς το παρόν πάντως αποφασίστηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι τις 30 Ιουνίου, σε ένδειξη καλής θέλησης, όπως δηλώνει ο κ. Λιανδράκης, και εφόσον οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων του ηρακλείου έδειξαν τη διάθεση να σταματήσουν την πρακτική της \”εισαγωγής\” λεωφορείων από την υπόλοιπη Ελλάδα. Επίσης ζητήθηκε από τα τουριστικά γραφεία από το 2013, η εκμίσθωση πούλμαν εκτός Κρήτης να αρχίζει από 10/06 και να λήγει 10/10, ούτως ώστε να υποστηρίζεται η τοπική αγορά στην αρχή και τέλος της σαιζόν οπότε η ζήτηση είναι αισθητά μειωμένη.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε αποφασιστεί η κινητοποίηση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων για σήμερα ενδεχομένως και με \”κλείδωμα\” των λεωφορείων του νησιού, όπως είχαν απειλήσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook