Την επόμενη Πέμπτη, ύστερα από αναβολή που είχε πάρει στις 13 Φεβρουαρίου,  θα εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή που έχουν καταθέσει ιδιώτες κληρονόμοι παλαιών ιδιοκτητών για τη διεκδίκηση 48 στρεμματων της περιοχής Αγίων Αποστόλων. Οι ιδιώτες στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι δεν πραγματοποιήθηκε ο αρχικός σκοπός της απαλλοτρίωσης.

Ο δήμαρχος Χανίων Μ.Σκουλάκης στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου,  ζήτησε να παραβρεθεί στο δικαστήριο αντιπροσωπία του Δήμου Χανίων αποτελούμενη και από εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πρόταση που έγινε δεκτή.

Όπως είχε ενημερώσει ο δήμαρχος Χανίων κ. Μανόλης Σκουλάκης τους πολίτες των Χανίων στα πλαίσια της μεγάλης ανοιχτής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου, για τη \”διεκδίκηση\” της περιοχής

\”πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση, γι’ αυτό και υπάρχει συνεργασία της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, της Νομικής Υπηρεσίας της Ε.Τ.Α. και του ΕΟΤ, με τη νομική συνδρομή του γνωστού νομικού συμπατριώτη μας κ. Αντώνη Βγόντζα.



Δεν απειλούμε κανέναν, και ασφαλώς τους προσφεύγοντες. Δεν εκβιάζουμε τη Δικαιοσύνη, ας έχουν όμως υπόψην τους ότι και οι κρίνοντες -κρίνονται. Δηλώνω, δε κατηγορηματικά ότι για όσο διάστημα θα είμαι Δήμαρχος του «Καλλικρατικού» Δήμου των Χανίων, θα κάνουμε ότι μπορούμε – και μπορούμε – φτάνει να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ όπως σήμερα, για να μην φύγει ούτε ένα μέτρο γης από την κυριότητα του Δήμου μας, από αυτόν τον ελεύθερο χώρο που ανήκει σε όλους τους Χανιώτες
\”.

Ο Θοδωρής Παπαδουλάκης \”δημιουργεί\” για τους Αγίους Αποστόλους

Ας θυμηθούμε ξανά το σποτ που δημιούργησε ο Θοδωρής Παπαδουλάκης, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Χανίων, για να ενημερωθεί ο κόσμος για την  ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου στους Αγίους Αποστόλους και για τον κίνδυνο παραχώρησης της περιοχής σε ιδιώτες.

Μήνυμα προς το Συμβούλιο της Επικρατείας

Από τους Αγίους Αποστόλους  ο δήμαρχος Μανόλης Σκουλάκης μαζί με πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε για να δηλώσει ότι η περιοχή ανήκει στους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες, έστειλε το ακόλουθο μήνυμα προς το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Α)\” Να συνειδητοποιήσει ότι οι Άγιοι Απόστολοι είναι η «αυλή» του Δήμου μας, είναι ο πνεύμονας του Δήμου μας και των κατοίκων του και ότι ανάπτυξη και αξιοποίηση μιας περιοχής δεν είναι μόνο η «τσιμεντοποίηση».

Είναι και άλλα πράγματα: Είναι η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, ντόπιων και επισκεπτών στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις ψυχαγωγικές δράσεις όπως το κολύμπι – χειμώνα/καλοκαίρι, η ποδηλασία, η πεζοπορία και τόσα άλλα…

Β) Ο Δήμος Χανίων, με «όπλο» του την γιγάντια ανθρώπινη «ασπίδα» που σήμερα επιβεβαιώθηκε περίτρανα ότι προστατεύει τους Αγίους Αποστόλους, θα χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα για να παραμείνει η περιοχή αυτή ΕΛΕΥΘΕΡΗ, για κάθε πολίτη αυτού του τόπου, προχωρώντας ακόμα και σε τοπικό δημοψήφισμα – εφόσον χρειαστεί – για να αποτρέψουμε την «άλωση» αυτού του πάρκου ζωής. Aς το χωνέψουν κάπιοι που κάνουν σχέδια χωρίς εμάς\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook