Μήνυμα ότι από το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου κρίνεται όχι απλώς η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, αλλά στην Ευρώπη, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, το πρωί της Πέμπτης. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «ανίκανους και ανεύθυνους» που δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση και την οδηγούν στην καταστροφή.

Αρχίζουν από την επανάσταση του σφυροδρέπανου και φθάνουν έως την αναρχία, είπε, κάνοντας παράλληλα λόγο για «συνιστώσες της γκρίνιας» και «συνιστώσες της διαμαρτυρίας». Όπως υποστήριξε, «η Ελλάδα οδηγήθηκε στο αδιέξοδο και τώρα αντιμετωπίζει την καταστροφή».

«Η μάχη που αρχίζει για τις νέες εκλογές δεν αφορά κανένα κόμμα, καμία εκλογική επιρροή. Αφορά το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει μέσα στην Ευρώπη, την ώρα που η ίδια η Ευρώπη αλλάζει, η εάν η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να βγει από την Ευρώπη, χάνοντας πολλά και ρισκάροντας ακόμα περισσότερα».

«Ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο δρόμους: από τη μία να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα, με αλλαγές που είναι εφικτές σε μία στιγμή που και η Ευρώπη αλλάζει, και από την άλλη να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου της χώρας από το ευρώ, τον τρόμο της απομόνωσης εκτός Ευρώπης και της κατάρρευσης όσων είχε φτιάξει ο ελληνικός λαός μέχρι σήμερα.

«Είμαστε η μόνη δύναμη που αντιστάθηκε στο αδιέξοδο της λιτότητας και τώρα αντιστεκόμαστε στην έξοδο από το ευρώ. Είμαστε η μόνη δύναμη που επιδιώκει την αλλαγή της μονόπλευρης λιτότητας για να βγούμε από την κρίση» τόνισε, σημειώνοντας: «Είχαμε προειδοποιήσει για την ακυβερνησία. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να την αποφύγει ο τόπος».

Κάλεσμα για ενότητα

«Δεν υπάρχει χαλάρωση, έχει αρχίσει η καινούργια μάχη και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε με πίστη, με ενότητα, με αγάπη για την πατρίδα» είπε ο Αντ.Σαμαράς, απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, καλώντας τους να κινηθούν προς τις εκλογές «με ομοιογένεια μεταξύ μας, με την υποχρέωση ο καθένας να έρχεται σε επαφή με το κόμμα, ώστε να υπάρχει ενιαίος λόγος» και «όχι αντικρουόμενα μηνύματα, ώστε να χτίσουμε λόγο πειστικό και αιχμηρό απέναντι στα ξύλινα συνθήματα του λαϊκισμού».

in.gr