Μια πολύ σημαντική περιβαλλοντική πρωτοβουλία, πήραν οι Μαθητές του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου. Με την παραίνεση του Διευθυντή και των καθηγητών τους, αφιέρωσαν μια ολόκληρη μέρα απ’ τα μαθήματά τους για να κάνουν μα εθελοντική δράση εξωραϊσμού του Σχολείου τους.

Έτσι λοιπόν οι δεκάδες μαθητές του σχολείου, με ιδιαίτερο αίσθημα προσφοράς και χαρά, φρόντισαν τους υπαίθριους χώρους του σχολικού συγκροτήματος (καθαρισμός, κλαδέματα κ.α.) αλλά και καθάρισαν τους εσωτερικούς χώρους του σχολείου (τοίχους, υαλοπίνακες, θρανία κ.α.).

Την προσπάθεια των παιδιών υποστήριξε ουσιαστικά ο Δήμος Ηρακλείου με το Τμήμα Πρασίνου και το Τμήμα Συντήρησης-Αυτεπιστασίας Δημοτικών Κτιρίων, οι εργαζόμενοι των οποίων χειρίζονταν τα μηχανήματα, αλλά και απομάκρυναν τα παλαιά φωτιστικά και τα αντικατέστησαν με καινούργια.

Στην περιβαλλοντική δράση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Μπολάκης και κα.Σύγγελάκη και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας κ. Νίκος Γιαλιτάκης ο οποίος δήλωσε :

« Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου θα θέλαμε πραγματικά να συγχαρούμε τα παιδιά γι’ αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους, που πέρα από την βελτίωση των συνθηκών που βιώνουν καθημερινά στο σχολείο, στέλνει και ένα δυνατό μήνυμα. Ότι όλοι οι Δημότες, πρέπει να σεβόμαστε τους δημόσιους χώρους τους οποίους χρησιμοποιούμε και να τους προσέχουμε σαν να επρόκειτο για την ατομική μας περιουσία.

Ευχόμαστε να βρει αυτή η πρωτοβουλία πολλούς ακόμα μιμητές. Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ τον Διευθυντή και τους καθηγητές του Σχολείου, που αδιάκοπα προσφέρουν στους μαθητές ευκαιρίες, για εναλλακτικές δράσεις που αφορούν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον κ.α και να τους επιβεβαιώσω, ότι ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί σε κάθε νέα προσπάθεια τους, όπως άλλωστε κάνουμε μέχρι και σήμερα ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook