Συνέντευξη τύπου έδωσε την Πέμπτη (17/5) ο Φερνάντο Σάντος ανακοινώνοντας τους 25 ποδοσφαιριστές που θα βρεθούν για την προετοιμασία του Euro στην Αυστρία, εκ των οποίων οι 23 θα ταξιδέψουν στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Ανάμεσα στις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού βρίσκονται και δύο Κρητικόπουλα, ο Μιχάλης Σηφάκης και ο Γιώργος Σαμαράς.

Tερματοφύλακες: Τζόρβας, Χαλκιάς, Σηφάκης
Αμυντικοί: Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Χολέμπας, Τζαβέλλας
Μέσοι: Τζιόλης, Μάκος, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Φωτάκης, Φορτούνης, Κονέ
Επιθετικοί: Νίνης, Φετφατζίδης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Λυμπερόπουλος, Μήτρογλου

Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε τα εξής:

\”Προσπάθησα να υπάρχει ισορροπία. Είναι μια ισορροπημένη αποστολή. Η θέση του τερματοφύλακα με παίδεψε πολύ. Είναι πολύ ειδική και συγκεκριμένη. Δεν έχει συσχετισμούς με άλλες θέσεις. Ελαβα απόφαση με βάση αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα την Εθνική. Υπήρχαν και άλλες επιλογές. Η τελική απόφαση ήταν το γεγονός ότι ήταν παρόντες περισσότερο μαζί μας και έπαιξαν περισσότερο. Ευχαριστούμε όλους τους παίκτες. Θα είναι δύσκολο για τους παίκτες, θα νιώσουν αδικημένοι. Αν μπορούσα θα τους έπαιρνα όλους. Δυστυχώς κάποιοι έμειναν έξω και νιώθω άσχημα. Ήταν από τις δυσκολότερες αποφάσεις μου. Για αυτό είμαι εδώ, για να παίρνω τέτοιες δύσκολες αποφάσεις και να αναλαμβάνω την ευθύνη\”.


Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook