Τη διαφωνία του με την τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στην εκπομπή "αυτοψία". "Ή μένουμε στο ευρώ και στο μνημόνιο ή ακυρώνουμε το μνημόνιο -χωρίς να βάλουμε σε αμφισβήτηση το ευρώ- και αν μας απειλήσουν ότι θα φύγετε απ' το ευρώ, για χάρη της αξιοπρέπειας και της επιβίωσής μας να φύγουμε απ' το ευρώ", είναι το πραγματικό δίλημμα στο οποίο πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού.

Διαφωνώντας με την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ περί ακύρωσης ή ανατροπής του μνημονίου, ο κ. Αλαβάνος επιχειρηματολόγησε ότι "στην ανάγκη να 'χουμε και το μνημόνιο γιατί το ευρώ είναι πιο σημαντικό" και προειδοποίησε ότι μια απροετοίμαστη έξοδος από το κοινό νόμισμα "θα μας γονατίσει".

"Είναι ντροπή η Ελλάδα να μην έχει ένα σχέδιο σε περίπτωση που μας πετάξουν απ' την ευρωζώνη" υποστήριξε ο κ. Αλαβάνος επιρρίπτοντας ευθύνες στα κόμματα της αριστεράς που δεν κάνουν κριτική για το γεγονός ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας άφησαν χωρίς εναλλακτικό σχέδιο.

Είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν το ερώτημα που δέχθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. "Δεν πιστεύω ότι η αριστερά παράγει τέτοια προϊόντα", απάντησε ο κ. Αλαβάνος.