Τη δική του πρόταση απέναντι στο δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» έθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι «ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο προγράμματα. Το δικό μας και αυτό της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που είναι το Μνημόνιο ΙΙ μεταφρασμένο στα ελληνικά».

Παράλληλα, επιτέθηκε με σφοδρότητα στους πολιτικούς του αντιπάλους, σημειώνοντας ότι «ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος έχουν δεσμευτεί στο Μνημόνιο, γι’ αυτό και δεν είναι ικανοί να αξιοποιήσουν την ευνοϊκή αλλαγή στην Ευρώπη. Δεν μπορούν να αξιοποιήσουν την αλλαγή στην Ευρώπη οι yes men της αποδυναμωμένης Μέρκελ και του απελθόντος Σαρκοζί».

Υπενθύμισε δε ότι «Σαμαράς και Βενιζέλος έφεραν βράδυ και λίγο πριν κλείσει η Βουλή το δημοσιονομικό σύμφωνο της Μέρκελ για να το ψηφίσουν. Είναι αυτό που σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ αρνήθηκε να το δεχθεί».

Επιπροσθέτως, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα επισήμανε ότι «η πραγματική νίκη δεν έχει έρθει ακόμα» και έδωσε το σύνθημα για τις επόμενες εκλογές, αναφέροντας «ζητάμε λαϊκή εντολή για να μπει τέλος στο Μνημόνιο και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Η μεγάλη αλλαγή που θα έρθει μέσω του λαού την χρωστάμε στην ιστορία των αγώνων και στις επόμενες γενιές».

Αναλυτικά, ο κ. Τσίπρας επιχειρώντας να φθείρει το κεντροδεξιό μέτωπο που «χτίζει» ο πρόεδρος της ΝΔ, εξήγησε «ο Σαμαράς πρωτοστατεί στις τελευταίες μάχες του παλαιοκομματικού συστήματος που καταρρέει. Αποδεικνύει όμως την πλήρη αναξιοπιστία του παλαιού κομματικού κόσμου, όταν κάνει ότι δεν θυμάται τη νωπή υπογραφή του στις επιταγές Μέρκελ -Λαγκάρντ. Έχει υπογράψει και έχει εγγυηθεί προσωπικά για το Μνημόνιο. Αντιμέτωπος με την οργή του λαού και την ενίσχυση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να φτιάξει μνημονιακό μέτωπο  με την πιο συνεπή εκπρόσωπο του μνημονίου την κυρία Μπακογιάννη αλλά και τον μόνιμο εταίρο τον κ. Καρατζαφέρη. Παραμένει πιστός στις υπογραφές προς Μέρκελ και Λαγκάρντ και παρά το εκλογικό αποτέλεσμα, επιχειρεί να συμπτύξει μέτωπο υπερ των δανειστών και της διαπλοκής», ενώ σημείωσε πως οι προσκλήσεις συνεργασίας προς κεντροδεξιές δυνάμεις αποτελεί  «πρόσθετη εγγύηση για την πιστή εφαρμογή μνημονίου».

Επισήμανε ότι «η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν κινδυνεύει από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από τις χρεοκοπημένες πολιτικές του μνημονίου», ενώ εξήγησε ότι τα «συμφέροντα» προσπαθούν να «συκοφαντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ» για να «τρομοκρατήσουν» τον λαό.

Πρόσθεσε πως τα επιτελεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το οικονομικό μας πρόγραμμα. Προσπαθούν  να πιαστούν απομονώνοντας φράσεις και να διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας. Όμως μας κάνουν καλό. Γιατί μας υπενθυμίζουν να εμβαθύνουμε, να γίνουμε πιο προσεκτικοί και να μιλήσουμε με μεγαλύτερη ευκρίνεια. Μας επιβεβαιώνουν και αντιφάσκουν γιατί έλεγαν πριν ότι δεν έχουμε πρόγραμμα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook